(19.02.2012 05:43 PM)michal91d napisał(a): kaset z serii "Radiowe Hity", które zawierają nagrywane przeze mnie utwory z radia
Ciekawy pomysł. Też tak nagrywałem, tylko znacznie wcześniej niż Ty
Spisów nie mam, więc nie przepisze, a odsłuchać nie mam na czym, bo kasety pewnie przetrwały, ale kaseciak już nie Icon_mrgreen .
Z Twojej kasety nr 1 dla mnie nr 1 to Santana, ale większość z zawartości tej kasety to fajne piosenki.
Radiowe Hity 2 - zielona, 60 minut Strona A
1. Five - Keep on Movin'
2. Sting - Desert Rose (Remix)
3. A*Teens - Happy New Year
4. Christina Aguilera - The Christmas Song (Holiday Remix)
5. Eurythmics - 17 Again
6. T.Love - Chłopaki nie płaczą
7. Edyta Górniak - Jestem kobietą
8. Celine Dion - Another Year Has Gone By
9. Britney Spears - I Was Born to Make You Happy
1. Five - Keep on Movin' - ogólnie nawet teraz przyjemnie się słucha. Wydaje mi się, że teraz też odniosłaby sukces
2. Sting - Desert Rose (Remix) - nie wiem czemu w remixie. Oryginał jest zdecydowanie lepszy...
3. A*Teens - Happy New Year
4. Christina Aguilera - The Christmas Song (Holiday Remix) - ten utwór utwierdza mnie w przekonaniu, że kaseta była nagrywana na przełomie lat 1999/2000
5. Eurythmics - 17 Again - lubiłem Eurythmics, chyba najlepszy utwór na tej stronie
6. T.Love - Chłopaki nie płaczą
7. Edyta Górniak - Jestem kobietą
8. Celine Dion - Another Year Has Gone By - ładna, niedoceniona piosenka Celine.
9. Britney Spears - I Was Born to Make You Happy - pierwszy utwór nagrany na prośbę siostry. Britney nigdy nie lubiłem.
21.02.2012 05:36 PM
Szymek79
Moderator
Liczba postów: 45 966
Hmm... na działce mam baardzo dużo kaset. Jak tylko tam pojadę od razu się do nich dorwę
Pamiętam, że pierwszymi numerami 1 na mojej liście (publikowanej w zeszycie!!) były:
Janette - Rock my life / pamiętam jak ten utwór podbijał tą listę prowadzoną przez Figurskiego w soboty ok. 10.00 w TVP1
Pink - Just like a pill / zapisana w notowaniu jako "Pink - Gimegin me yeah!" haha.. długo rozszyfrowywałem co to za utwór
Shakira - Objection (Tango) / Shakira została uznana przeze mnie jako artystka roku . Nie wiem, którego ale pamiętam jak szalałem przy tym utworze ;D na kasecie też jest zgrana wersja z radia
21.02.2012 06:20 PM
stavanger
Stały bywalec
Liczba postów: 5 020
A01 - C4 - Big Day
A02 - Waterfalls - TLC
A03 - Country house - Blur
A04 - Lucky love - Ace of Base
A05 - Another cup of coffee - Mike And The Mechanics
A06 - Song of Scatland - Scatman John
A07 - Fairground - Simply Red
A08 - Goldeneye - Turner Tina
A09 - Budzikom śmierć - Chojnacki Robert i Piasek
A10 - Koła czasu - ONA
A11 - Blessed - John Elton
A12 - (Everything I do ) I do with for you - Adams Bryan
A13 - The Show must go on - Queen
B01 - Fantasy - Carrey Mariah
B02 - Noce całe - Mafia
B03 - Dworzec - Rodowicz Maryla
B04 - Światło we mgle - IRA
B05 - You don't understand me - Roxette
B06 - One of us - Osborne Joan
B07 - Włosy - Yokashin
B08 - Celebration - Fun Factory
B09 - Peace and love - Young Neil
B10 - Raoul and the kings of Spain - Tears For Fears
B11 - Miss Sarajewo - The Passangers
.
23.02.2012 11:37 PM
prz_rulez
Stały bywalec
Liczba postów: 20 144
Kasety odgrywały w moim życiu ogromną rolę, pierwszą kupioną przeze mnie była kaseta z tą piosenką, na rynku w Rybniku (wtedy tam było targowisko!) w roku 1989,
pierwsza oryginalna kaseta - W Rybniku - Sklep TOTU
No i oczywiście cała sterta zgranych z radia, w tym wspaniała, zgrana w audycji Lista Osobista Piotra Metza - moja prywatna Lista Osobista - W radiu RMF (nie mylić z RMF-FM), Prowadził wtedy Paweł Roszak:
Co grał wtedy?
1.
Ja mam te wszystkie swoje kasety i powiem więcej. Mam też kaseciaka - podwójnego decka Kenwooda. W bardzo dobrym, nienaruszonym stanie. W zeszłym roku dokupiłem do niego gramofon całkiem nowy. Jeszcze muszę dokupić wzmacniacz i kolumny. I zanurzę się kiedyś w te nagrywane wieczory z Minimaxem Najstarszy Minimax jaki posiadam to chyba jakiś 1990 rok - nagrałem tam jeszcze starszą rzecz z 1979 roku:
Muzykę zacząłem jednak poznawać z magnetofonu szpulowego . The Beatles, Kiss, Deep Purple, Pink Floyd. Pewne rzeczy były nagrywane na te taśmy z radia, przez mikrofon a więc nagrywały się także inne odgłosy. Człowieka to cieszyło, że w ogóle coś się nagrało. I nikt nie miał pretensji do złej jakości. Choć szpule i tak nagrywały lepiej niż kasety.
09.03.2012 05:17 PM
thestranglers
Moderator
Liczba postów: 35 612
mike napisał(a):Janette - Rock my life / pamiętam jak ten utwór podbijał tą listę prowadzoną przez Figurskiego w soboty ok. 10.00 w TVP1
Jeanette Biedermann - jedna z wielkich nieobecnych mojej listy. Szczyt jej kariery przypadł na lata 1999 - 2004, a więc okres kiedy nie prowadziłem listy. Wróciła co prawda w 2009 z UNDRESS TO THE BEAT, ale to już nie było to.
(11.04.2012 09:47 AM)LucynaJan81 napisał(a): Oj, kaset to mam jeszcze pełne szuflady i jakoś z sentymentu się ich nie pozbywam.
Tak jak ja. Pierwszą jaką kupiłem to rok 1988 i mam ją do dziś. A potem to już szło. Zanim weszły u nas oryginalne rzeczy to po 5 różnych sztuk tygodniowo kupowałem. Potem wychodziło nieco drożej ale i to mnie nie odsunęło od zakupów.
Teraz też kupuję 5 ale raczej w miesiącu. No i jedynie LP i CD. Choć muszę uważać z iTunes. Nie ma nic gorszego dla portfela usiąść przy laptopie i kupować muzykę. Niby tanio ale jak przyjdzie miesięczny wydruk z konta to już jest mniej wesoło.
W 1990 roku przeznaczyłem 1/3 moich miesięcznych dochodów na pewien analog a to tylko dlatego, że po 11 latach od premiery zobaczyłem go zafoliowanego, nieruszanego przez nikogo.
Kupując muzykę zawsze kierowałem się zasadami, że ulubione kupowałem na CD lub LP a np. te które mniej znałem na kasecie. Czasem Ci ''kasetowi artyści'' awansowali i kupowałem ich płyty ponownie na CD.