Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OFF-TOPIC
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 11 443
RE: OFF-TOPIC
Doły miały niby być, ale wyszło w sumie zabawnie Icon_smile

WOLNE MEDIA!!!
06.11.2024 01:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 13 015
Tak, bo niektóre fragmenty gdzie jak rozumiem miało być pieprznięcie, to gość wchodzi w melancholię i to dziwnie brzmi Icon_wink2 .

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
06.11.2024 01:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

No powiedzmy, że miało być. Za dużo w to wszystko nie ingerowałem, ale najbardziej mnie śmieszy to "aaaa", które zresztą było moją sugestią, ale nie sądziłem, że tak zostanie wykorzystane Icon_razz2

WOLNE MEDIA!!!
06.11.2024 02:12 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Tak, aaa wyszło śmiesznie. Icon_smile2

06.11.2024 02:37 PM
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 369
Chcecie mi powiedzieć że dzięki AI sami stworzyliście (czy tam nagraliście i napisaliście) te piosenki?
No i po co nam teraz listy przebojów? Bowiem te piosenki brzmią bardzo profesjonalnie. Icon_twisted

I faktycznie AAA rozwala system, choć ogólnie rap mi się bardziej podobał.

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
06.11.2024 03:58 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Tak - wpisałem tekst, wybralem czy męski czy żeński wokal i napisałem w kilku słowach, w jakim to ma być stylu/nastroju. Resztę wymyśliło AI. Zabrzmiało w sumie jak te popoworapowe przeboje, których młodzież słucha i to nawet bez autotune'a Icon_wink .

06.11.2024 04:01 PM
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 369
Masakra, teraz tworzenie muzyki jest prostsze niż zrobienie kanapki. Icon_lol

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
06.11.2024 04:08 PM
bear Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 3 093
Co jest po angielsku najbliżej poezji śpiewanej? Icon_razz
06.11.2024 04:10 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Folk rock?
Chanson? (to po francusku, ale chyba Anglicy też używali tego słowa)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2024 04:23 PM przez Miszon.)
06.11.2024 04:21 PM
bear Offline
Stały bywalec

Nie do końca mi o to chodziło, ale i tak jest nieźle Icon_razz

https://aimusicfactory.ai/share?id=12902...7264768a4f
06.11.2024 05:04 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

Miszon napisał(a):Zabrzmiało w sumie jak te popoworapowe przeboje, których młodzież słucha i to nawet bez autotune'a
No właśnie, a ten autosyf jest i u mnie i u beara, chyba powinno być na odwrót raczej (choć w sumie w "czystym" rapie jest niepotrzebny).

WOLNE MEDIA!!!
06.11.2024 05:22 PM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 18 506
Facebook Last.fm
(06.11.2024 05:04 PM)bear napisał(a):  Nie do końca mi o to chodziło, ale i tak jest nieźle Icon_razz
no sorry, ale po czym poznać, że to AI?
tekst zdecydowanie pachnie czynnikiem ludzkim Icon_razz (bear Oklasky )
a wokal i muzyka, jak to w ogniskowych piosenkach, na zadawalającym poziomie Icon_smile2

a zakładam, że to nie jest najlepsze w necie narzędzie.

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2024 05:50 PM przez Yacy.)
06.11.2024 05:49 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Heh, nie brzmi to za bardzo jak poezja śpiewana, ale jak popowa wersja turystycznej prędzej.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&amp;num...gewidget=1]
06.11.2024 06:05 PM
bear Offline
Stały bywalec

No chciałem SDM, dostałem coś w rodzaju Mumford And Suns.
Najlepsze, że stworzyłem to w niecały kwadrans i może 2 razy użyłem Google (żeby się upewnić, jakie zwierzęta na pewno żyją w Bieszczadach, no i "żyznej buczyny" sam bym nie wymyślił), do tego oparłem to na kilku zapożyczeniach z innych tekstów, ale od początku wiedziałem, że nie chcę użyć słów "anioły", "zielone" i "kielonek".

Fajnie się bawiłem. I przeszło mi przez myśl, że może by "nagrać płytę" o pozostałych regionach w Polsce, choć nie mam pewności, czy wszystkie regiony życzyłyby sobie, bym się za nie zabierał.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.11.2024 06:12 PM przez bear.)
06.11.2024 06:12 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Hehe, ciekawy pomysł.
Mnie zaciekawiło, czy jakbym wysłał temu AI teksty moich piosenek, dodając do tego też akordy jakie mają być (mam nadzieję, że da się tak) i zrobić maksymalnie dokładne opisy jak mają te kawałki brzmieć, jakie instrumenty użyte itp., to co by z tego wyszło Icon_wink .

06.11.2024 06:43 PM
santosz Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 263
pozostając niejako przy temacie AI
rozbawiły mnie internetowe filmiki rozhisteryzowanych, wrzeszcących i płaczącyh zwolenników demokratów po przegranej Harris w wyborach
większość jest oczywiście żenująca, ale pojawiły się też wątki muzyczne z wykorzystaniem AI Icon_lol

Karpie zjem!
07.11.2024 07:20 PM
santosz Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 263
a tu już starszy filmik i bez AI, mój faworyt Icon_cool

Karpie zjem!
07.11.2024 07:23 PM
AKT! Offline
jegomość

Liczba postów: 25 063
bear napisał(a):Co jest po angielsku najbliżej poezji śpiewanej? Icon_razz
kameralny folk pewnie

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
08.11.2024 03:22 PM
bear Offline
Stały bywalec

bear napisał(a):przeszło mi przez myśl, że może by "nagrać płytę" o pozostałych regionach w Polsce, choć nie mam pewności, czy wszystkie regiony życzyłyby sobie, bym się za nie zabierał.
Niestety zacząłem o tym myśleć, a to zawsze zwiastuje katastrofę.

Mam już w głowie koncept albumu (koncept-albumem nie nazwę tego przez szacunek do tych, którzy takie tworzyli).
Świętokrzyskie to będzie żywiołakowe wołanie ze studni na zlot czarownic, o Śląsku rasowy blues, że życie jest ciężkie i zamykają kopalnie, Kraków to musi być coś inteligentnego (to może być akurat dla mnie nie do przeskoczenia) w stylu Piwnicy Pod Baranami i że na Brackiej leje, Warszawa rubaszna jak Stasiek Wielanek i Szwagierkolaska, wesołe szanty z refrenem "może Pomorze pomoże", o Warmii i Mazurach też coś żaglami w tle, finał wizyty na Podlasiu łatwy do przewidzenia, Wielkopolsce również nie będę skąpił miejsca w tym przewodniku po Polsce.

Sztuczna inteligencja to czyste zło, a ja staje się jej usłużnym sługą.
08.11.2024 03:23 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Hahaha, czekam z niecierpliwością Icon_biggrin3 .

08.11.2024 03:59 PM
Odpowiedz