Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piłka nożna 2026
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 14 743
RE: Piłka nożna 2026
adameria napisał(a):Czy można wydrukować mecz tej rangi?
Rozumiem, że to tak w ramach 1 kwietnia.
adameria napisał(a):Zalewski - czapki z głów.
Ale to co zrobił pod koniec pierwszej połowy to jest piłkarski kryminał, typowe granie po włosku, delikatnie go zahaczę, może sędzia nie zauważy. Zauważył, niestety Icon_confused
adameria napisał(a):Pietruszewski - oby był nadzieją na przyszłość.
Wczoraj niestety całkiem się spalił.
adameria napisał(a):Grosik
To już było stanowczo za późno.

Ale generalnie no szkoda, bo nie zasługiwaliśmy. Ci Szwedzi jednak jacyś przeklęci dla nas, to samo praktycznie było na Euro 2020(1). My graliśmy, oni strzelali.
01.04.2026 08:26 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 16 087
Tak, jak mówiłem, kojarzył mi się ten mecz z 2021.
A także z 1989, kiedy to w przedostatniej minucie zremisowaliśmy (niesamowity gol Tarasiewicza), aby po 2 minutach doliczonego czasu (wtedy rzadko coś doliczano) stracić gola na 1:2 po wolnym - jeden z pierwszych meczów, jakie pamiętam że oglądałem.

Mam wrażenie, że trener czekał na dogrywkę (trudno inaczej rozumieć czekanie ze zmianą Casha, który od 73 minuty oddychał rękawami) - potem te 2 zmiany to doliczonym to były bez sensu, bo kradły nam ten czas, z 5 minut które trwał mecz, to z 2-3 zajęły przerwy.... Szkoda że piłkarze nie czekali - tak jak Raków i któryś drugi z naszych klubów w LK. Byli lepsi, więc mogli spokojnie poczekać do dogrywki i tam strzelić decydującą bramkę. A tu Szwedzi przycisnęli, czując że 30 kolejnych minut mogą nie przetrwać. I zamiast pograć na czas, to robimy jakieś dziwne ruchy, takie jakbyśmy gonili wynik. Tak tutaj, jak w meczach LK, brakło wyrachowania...

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026 08:40 AM przez Miszon.)
01.04.2026 08:38 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Po prostu chcieliśmy to rozstrzygnąć w 90 minutach, co mnie wcale nie dziwi.
Ale ta końcówka była dziwna, włącznie z tym kuriozalnym błędem sędziego, że niby Piątek faulował.
Ze zmianami za długo czekał, ale pewnie ufał temu składowi, że jak nie strzelą na 3:2 to chociaż utrzymają, chyba nikt za bardzo nie spodziewał się takiej wolty Icon_rolleyes
01.04.2026 09:37 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

No ale szwedzki trener robił zmiany, przestawił drużynę, zagęścił środek, nasz nie reagował..nawet tego wyłączonego z gry Casha nie zmienił...

Ja bym w każdym razie w 85 minucie nie śpieszył się, po co ryzykować. Jak gramy lepiej, to strzelimy w 30 minut, w 5 minut może być za późno. I było. To Szwedom bardziej zależało żeby szybciej skończyć, bali się dogrywki, cisnęli nas od 80. A Grabara zamiast grać na czas, to takie coś odwala. W ogóle on mnie nie przekonał w tych meczach, cały czas czułem że nie jest pewny na przedpolu.

To samo było w tych meczach LK - możemy mieć dogrywki, głupio przegrywamy, bo gramy jakbyśmy gonili wynik, bez wyrachowania. A Szwedzi zagrali bardzo mądrze.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026 09:53 AM przez Miszon.)
01.04.2026 09:49 AM
adameria Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 2 899
Neo, jak pisałem, średnio się znam, choć z pewnością lepiej niż 15 lat temu.
Oprócz Zalewskiego są jeszcze obrońcy. Czy się mylę?
Nic nie mam do trenera, ale może trzeba było wcześniej zmiany robić.
Mądry Polak po szkodzie...
A Grabara to nie Fabiański, Szczęsny czy Boruc... taka prawda.
Zabrakło szczęścia i piłkarskiego cwaniactwa.

Ale jak dla mnie sędzia był trzynastym szwedzkim zawodnikiem, bo dwunastym była publiczność (bezapelacyjnie).
Więc to taka złośliwa obserwacja z mojej strony, a nie 01.04. Każdy może mieć swoją teorię spiskową dziejów. Icon_wink

O Grosickim nie pisałem w kontekście czasu wejścia na murawę, tylko faktu, że już na dużej imprezie raczej nie zagra.
To samo Lewy...
01.04.2026 09:49 AM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 19 663
Facebook Last.fm
jest nadzieja:

Cytat:WALKOWER DLA POLSKI❓️❗️????

MATTIAS SVANBERG NIE BYŁ ZAREJESTROWANY NA MECZ FINAŁOWY BARAŻU O AWANS NA MUNDIAL❓️❗️????

Yiasin Aiari został w 90 minucie spotkania Szwecja - Polska zmieniony przez Mattiasa Svanberga.
Okazuje się, że ten mógł zostać nieprawidłowo wpisany do meczowego protokołu. Czy Szwecji grozi walkower i brak awansu na Mistrzostwa Świata do Ameryki❓️

Musimy poczekać aż wszystkiemu przyjrzy się UEFA.

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"

cytat nieaktualny - szukam lepszego Icon_razz
01.04.2026 10:08 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Co?? Casus Bereszyńskiego z Celtikiem??

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&amp;num...gewidget=1]
01.04.2026 10:14 AM
ku3a Offline
Administrator

Liczba postów: 20 461
może bym i się łudził, gdybym nie miał kalendarza pod ręką.
01.04.2026 10:37 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

adameria napisał(a):Oprócz Zalewskiego są jeszcze obrońcy.
To już inna kwestia, gdzie był Cash, skoro nie było go w tym sektorze, pewnie zapędził się do przodu.
Ale skoro Nicola już tam był to zrobił najgorszą rzecz, jaką mógł. Bo szybkości mu chyba nie brakuje, trzeba było się ścigać, a on sobie odpuścił piłkę, a zawodnik przecież nie mógł do niej dojść. Ale już mniejsza z tym. To, co nam dał golem, tam zabrał tą głupią interwencją.
adameria napisał(a):Ale jak dla mnie sędzia był trzynastym szwedzkim zawodnikiem, bo dwunastym była publiczność (bezapelacyjnie).
Tak, publika była niesamowita, to co się działo przy tym aucie przy polu karnym, gdzie za niedługo straciliśmy gola - wow!
A sędzia popełnił jeden błąd, o którym wcześniej wspomniałem. No, była też ta przypadkowa nakładka w polu karnym, ale takich rzeczy po prostu nikt raczej nie gwiżdże (inna sprawa, że VAR chyba nawet tego nie sprawdzał).
Yacy napisał(a):jest nadzieja:
A to nie Prima Aprilis?
01.04.2026 10:38 AM
Yacy Offline
Super Moderator

Facebook Last.fm
(01.04.2026 10:37 AM)ku3a napisał(a):  może bym i się łudził, gdybym nie miał kalendarza pod ręką.
nie, no nawet gdyby nie ta data to raczej nie byłoby złudzeń.

a gdyby nie TA data to bym tego nie wklejał Icon_razz

.
<OBY>"

01.04.2026 10:43 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Eee, to głupi żart, nieśmieszny. Coś jak Sikorski z ambasadorami - żarty ze smutnych rzeczy.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026 10:56 AM przez Miszon.)
01.04.2026 10:55 AM
Yacy Offline
Super Moderator

Facebook Last.fm
głupi żart? pozwolę się nie zgodzić. Icon_wink2
nie pierwsza i na pewno nie ostatnia taka przegrana.

gdzieś to dziś wyczytałem (nie sprawdzałem czy to on, ale zdanie jak najbardziej wg mnie odpowiednie)

Janusz Rewiński powiedział, kiedyś coś w tym stylu - jak nie może być lepiej to nich będzie chociaż weselej.

poza tym obydwa wpisy są tak nieprawdopodobne, że trudno w nie uwierzyć Icon_biggrin3

.
<OBY>"

01.04.2026 11:08 AM
bear Online
Stały bywalec

Liczba postów: 4 366
Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałem takiego kaca.

Dużo łatwiej przyjąć probierzową piątkę od Portugalii niż przeżywać to, co teraz.

Ciężko się pozbierać. Pozbierać jakiekolwiek myśli.

Sędziego bronił nie będę, bo byłbym kompletnym idiotą.
Staram się jednak jakoś to zrozumieć - problemem jest to, że w momencie faulu piłka była już poza zasięgiem Kamińskiego. W każdym kraju są inne wytyczne. To, do czego my jesteśmy przyzwyczajeni nie musi być powszechne gdzieś indziej.
Słoweniec wiele razy dobrze czuł grę i pozwalał grać.

To nie on przegrał nam ten mecz.
Sami to zrobiliśmy.
01.04.2026 11:18 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

Dokładnie.
Sędzia nie ustrzegł się błędów, ale też nie było to jakieś fatalne sędziowanie.
Szwedzi wygrali boiskowym cwaniactwem, niosła ich publika, wszystko im wychodziło...
Tak bywa. Dwa i cztery lata temu właściwie byliśmy w podobnej sytuacji.
01.04.2026 11:30 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Yacy napisał(a):głupi żart? pozwolę się nie zgodzić.
bo mało śmieszny... Icon_sad

Ale mam pozytyw dla fanów Jana Urbana: ta drużyna nie jest jeszcze gotowa na sukces na MŚ (czyli, wg moich kryteriów, min. 1/8) i po MŚ mógłby wylecieć z kadry (znając Kuleszę).
A tak? Mamy sporą szansę, że minimum do 2028, a może nawet do 2030, pozostanie na stanowisku. Stabilizacja wielce potrzebna, a będzie może miał wtedy czas, aby poza graniem w piłkę, nauczył zawodników także wygrywania w piłkę.

No i może jakiegoś bramkarza znajdziemy lepszego/ci obecni się podszkolą.

01.04.2026 12:05 PM
bear Online
Stały bywalec

Miszon napisał(a):No i może jakiegoś bramkarza znajdziemy lepszego/ci obecni się podszkolą.
Cena, którą płacimy za kaprysy poprzednika.

Grabara nadal jest w tym organizmie ciałem obcym.
Złapałeś trudną piłkę w zęby to leż k*rwa, nawet się trochę kontuzjuj, daj kolegom tlen i czas, a nie na adrenalinie wypierdalaj piłkę na oślep, z czego robi się dramat.

Jak tak próbuję powoli chłodniej myśleć, to niestety kluczowym momentem dla meczu było wejście Pietuszewskiego.
Jakoś teraz cicho siedzą ci wszyscy, którzy ostatnio byli najgłośniejsi.
I nie chodzi mi tutaj o wieszanie psów na 17latku, który tego meczu nie dowiózł, bo miał do tego prawo.
Ale wiem też, że psy wieszano by teraz na Urbanie, gdyby tej zmiany nie zrobił (a niestety zbyt późnymi i złymi zmianami przegraliśmy ten mecz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026 12:24 PM przez bear.)
01.04.2026 12:23 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

bear napisał(a):a niestety zbyt późnymi i złymi zmianami przegraliśmy ten mecz)
Tak, trener Szwedów zrobił zmiany, a Urban na to nie reagował, co gorsza Pietuszewski niestety nie dowiózł (cóż, dajmy mu prawo do tego, ma czas). A przecież mamy mocniejszą ławkę od Szwedów i to miał być nasz atut. Icon_rolleyes Slisz? Moder? Co się stało, że Skóraś zamiast zmieniać człapiącego Casha, poleciał gdzieś do szatni? Butów nie wziął??
bear napisał(a):Złapałeś trudną piłkę w zęby to leż k*rwa, nawet się trochę kontuzjuj, daj kolegom tlen i czas, a nie na adrenalinie wypierdalaj piłkę na oślep, z czego robi się dramat.
W ogóle mi się nie podobała jego gra na przedpolu, w obu meczach. W drugiej bramce też nic nie zrobił więcej niż minimum.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.04.2026 12:45 PM przez Miszon.)
01.04.2026 12:44 PM
bear Online
Stały bywalec

bear napisał(a):Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałem takiego kaca.
I nic. Wciąż nie mija.

Bez kija nie podchodź.

Nie pamiętam, kiedy poprzednio byłem tak rozwalony po meczu kadry, ale to w sumie też jest jakiś pozytyw.

Jeśli gdzieś szukać innych, to największym jest w tym wszystkim to, że ponoć uzurpator powiedział po meczu w szatni, że selekcjoner zostaje.

Niech pracuje na własny rachunek (bo ten mecz to była konsekwencja zmarnowanych ostatnich lat).
01.04.2026 02:59 PM
bear Online
Stały bywalec

Najdroższy piłkarz w historii Ekstraklasy od 2 tygodni siedzi w Ghanie.
Osman Bukari nie może grać w Widzewie, bo skrzydłowy sprowadzony za 5,5 miliona euro nie ma pozwolenia na pracę w Europie i czeka na dokumenty.
Staram się nie być złośliwy i nie zaglądać klubom do portfela, ale za to zimowe okienko w Łodzi ktoś kiedyś musi beknąć.

A jak już jesteśmy przy perypetiach piłkarzy z Afryki...
W czerwcu zagramy towarzysko z Nigerią.
Trudno przewidzieć, czy zagra w tym meczu Victor Boniface z Werderu Brema.
Wrócił już do treningów po niedawnej operacji kolana, ale wrócił w takim stanie...

[Obrazek: Boniface.png]
03.04.2026 11:40 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Nogi ma cały czas chude, ale ogólnie wygląda chyba grubiej niż ja Icon_lol .

03.04.2026 12:55 PM
Odpowiedz