Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piłka nożna 2025
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 12 137
RE: Piłka nożna 2025
To w kwietniu ktoś z Półwyspu Iberyjskiego pewnie zawita do Białegostoku Icon_smile
Dzięki, panowie, zrobiliście mi wieczór Icon_smile
06.03.2025 11:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
bear Online
Stały bywalec

Liczba postów: 3 348
Podobno Besiktas dawał 2 bańki zimą, ale ich wyśmiali i słusznie.
Łukasz Masłowski jest najlepszym dyrektorem sportowym na świecie (patrząc na finansowe możliwości). Wyciągnąć takiego gościa z 2 Bundesligi i zobaczyć w nim to, czego nie widział nikt inny. Mistrzostwo świata.

Jesteśmy o jedno zwycięstwo od Top15 i 5 drużyn w pucharach (bo trudno się spodziewać, że Kopenhaga ugra coś w rewanżu z Chelsea).

A Jaga chyba jest w stanie zrobić coś naprawdę wielkiego (Betis - Vitoria Guimares 2:2, będzie ciekawie w rewanżu)
07.03.2025 12:00 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 13 705
Pululu już w zeszłym sezonie dawał czadu i jakoś został.
Brawo, 3:0 to chyba też nie był oczekiwany wynik Icon_wink .

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
07.03.2025 12:02 AM
deFranco Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 742
Miszon napisał(a):Pululu już w zeszłym sezonie dawał czadu i jakoś został.
Nie no, trudno żeby go sprzedawali po jednym sezonie i to jak próbowali uderzyć do LM.
Po za tym taki atrakcyjny to on nie był. Teraz strzela w europejskich pucharach. Już jest w wielu notesach.
07.03.2025 12:07 AM
bear Online
Stały bywalec

Mógłby być kimś takim jak Ishak dla Lecha czy Tudor/ Ivi dla Rakowa czyli oddać najlepsze lata w karierze temu klubowi, stać się jego żywą legendą i nie wyjeżdżać przy pierwszej dobrej ofercie, ale Jaga jest chyba zbyt mądrze zarządzana, by tworzyć kominy płacowe i pewnie będzie musiał odejść.
Jeśli zostanie królem strzelców LK, to będą to duże pieniądze mimo sytuacji kontaktowej, a notes Masłowskiego też na pewno jest już pełny jeśli chodzi o następców.
07.03.2025 12:19 AM
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 33 014
Miszon napisał(a):Poprzednie mecze z Molde pamiętam, że nasze drużyny przegrywały, więc może i tym razem Molde powinno spokojnie awansować?
Na pewno faworytem nie było, zwłaszcza po kompromitujących wynikach w fazie grupowej - 2 zwycięstwa (Larne, Mlada), remis (HJK) i trzy porażki (pod rząd, od drugiej do czwartej kolejki). Później psim swędem ograli Shamrock. Jak Kovacevic się nie ogarnie i będzie dalej asystował rywalom to może być w rewanżu niefajnie.

A Jaga rozegrała wytrawny mecz, w drugiej połowie kapitalnie gromiąc przeciwnika, świetna wiadomość, nawet jeśli ów broni się przed spadkiem w swojej lidze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.03.2025 12:28 AM przez thestranglers.)
07.03.2025 12:27 AM
bear Online
Stały bywalec

Co to jest za zdjęcie...

[Obrazek: Gl-Y6-Os6-W0-AIc-Fna.jpg]
07.03.2025 10:21 AM
bear Online
Stały bywalec

[Obrazek: Glb-Omj-RWMAAv-Bsr.png]

Nie będę udawał, że rozumiem wszystko z tej tabeli (drugiej kolumny w ogóle i tego, że Kopenhaga wciąż procentowo wyżej), ale z niej wychodzi, że Jagiellonia na ten moment (co akurat nie może dziwić) jest matematycznie najpewniejsza ćwierćfinału, ma 9% szans na finał i 2% na wygraną.
Takie rzeczy na tym etapie rozgrywek...
08.03.2025 12:35 AM
ku3a Offline
Administrator

Liczba postów: 19 672
nieźle to wygląda.
a co z drugą kolumną nie tak?
08.03.2025 01:28 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

Druga kolumna to szanse na półfinał, z tego co wydedukowałem Icon_smile
A Kopenhaga nie widzę, żeby była w czymkolwiek wyżej.
08.03.2025 09:39 AM
bear Online
Stały bywalec

neo01 napisał(a):Druga kolumna to szanse na półfinał, z tego co wydedukowałem
Dzięki za wsparcie, ale wcześniej już sam do tego doszedłem, choć w drodze do tej myśli zdarzyło mi się pomyśleć, że "sf" to procentowoa szansa na selfie z kimś z Podlasia albo nawet bardziej na to, że to już najwyższy czas żeby PuLulu.
08.03.2025 10:51 AM
piotreklp3 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 3 551
Facebook Last.fm
Kopenhaga trafiła na zdecydowanego faworyta rozgrywek już w 1/8 finału, ale jak już go przejdzie to jej szanse na dotarcie do kolejnych stopni rozgrywek bardzo rosną, stąd większe prawdopodobieństwo na zdobycie pucharu dla Duńczyków niż Jagiellonii.

Jeżeli dobrze rozumiem to po ograniu Chelsea i Cercle, Kopenhaga będzie miała około 22% szans na końcowy triumf (2/9 = 22%, czyli 11 razy większe niż w tym momencie), a Jagiellonia nadal 2% (2/94 = 2%, bez zmian, bo awans jest prawie w kieszeni i Jaga praktycznie jest już w ćwierćfinale).
08.03.2025 10:53 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

piotreklp3 napisał(a):stąd większe prawdopodobieństwo na zdobycie pucharu dla Duńczyków niż Jagiellonii
Ale w tabelce obie drużyny mają tu po 2% Bezradny
08.03.2025 10:57 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 13 705
A z kim polskie drużyny grają w ewentualnej 1/4? Legia z Chelsea, a Jaga? Nie przyglądałem się im, bo wydawało mi się, że Belgów nie przejdą, a tu się pojawiła szansa.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
08.03.2025 10:57 AM
piotreklp3 Offline
Stały bywalec

Facebook Last.fm
(08.03.2025 10:57 AM)neo01 napisał(a):  
piotreklp3 napisał(a):stąd większe prawdopodobieństwo na zdobycie pucharu dla Duńczyków niż Jagiellonii
Ale w tabelce obie drużyny mają tu po 2% Bezradny
Drużyny są posortowane według ostatniej kolumny. Obie mają po 2% po zaokrągleniu, ale Duńczycy trochę większe, patrząc na kolejne cyfry po przecinku.
08.03.2025 11:02 AM
piotreklp3 Offline
Stały bywalec

Facebook Last.fm
(08.03.2025 10:57 AM)Miszon napisał(a):  A z kim polskie drużyny grają w ewentualnej 1/4? Legia z Chelsea, a Jaga? Nie przyglądałem się im, bo wydawało mi się, że Belgów nie przejdą, a tu się pojawiła szansa.
Jagiellonia na zwycięzcę pary: Real Betis Sewilla/ Vitoria Guimaraes, a Legia na Kopenhaga / Chelsea.
08.03.2025 11:04 AM
ku3a Offline
Administrator

ja mam już dosyć.
Kovacevic tylko zabiera miejsce Tobiaszowi.
mam nadzieję, że to był jego ostatni mecz w Legii.
10.03.2025 11:45 PM
bear Online
Stały bywalec

Patrzę na niego i czuję autentyczny, fizyczny ból. Nie poznaję człowieka, nie wiem co się z nim dzieje, o co tam chodzi. Mam swoją teorię, ale na razie zostawię to dla siebie.

Dzisiaj w Lublinie padło tyle absurdalnych goli, że czasami w jednej kolejce nie ma takiego stężenia. To, co zrobił bramkarz Motoru przy pierwszej bramce za chwilę obiegnie cały świat.

Legia i Pogoń już raczej wypisały się z walki o podium, zostaje im Puchar Polski

Lech 50
Raków 49
Jagiellonia 48 (3 pkt więcej niż w poprzednim mistrzowskim sezonie)

Zapowiada się piękna niedziela przed kadrą, najpierw Raków - Legia, potem Jaga - Lech, może się sporo przetasować.

Byłem w sobotę w Gliwicach. Miesiąc temu po porażce z Gieksą pisałem, że nie mamy drużyny na mistrza i trzeba pilnować pucharów. Przez ten miesiąc jednak sporo się zmieniło.
Gdyby się udało, to byłaby to nieporównywalnie większa rzecz, niż mistrzostwo 2 lata temu. Tamten zespół był konsekwentnie budowany przez 7 lat, to był proces. Po roku zostały z niego zgliszcza, i gdyby w tak krótkim czasie udało się to odbudować...

Pierwszy raz w życiu widziałem prostopadłe podanie po ziemii od bramkarza, przez 3 linie, wyprowadzające napastnika na sam na sam. Podobno to było trenowane.
Świetnie patrzeć, jak niektórzy rosną, a najbardziej mnie ucieszyło, że akcję na 3:0 zrobili zmiennicy.

Wydarzeniem kolejki było pożegnanie Gieksy z "Blaszokiem", ostatnim stadionem z duchem poprzedniej epoki. I kapitalna oprawa kibiców, nie będę wrzucał zdjęcia bo tak niewiele byłoby widać w mniejszej rozdzielczości.

W skrócie: Materazzi mówiący do Zizou "Pamiętasz jak przegrałeś na Bukowej?" I komiksowy dalszy ciąg historii, a na dole napis "Schodziło stąd pokonanych kilku przyszłych mistrzów świata" (w Bordeaux grali wtedy jeszcze Lizarazu i Dugarry).

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/...na-porazke
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.03.2025 12:14 AM przez bear.)
11.03.2025 12:10 AM
ku3a Offline
Administrator

bear napisał(a):Legia i Pogoń już raczej wypisały się z walki o podium, zostaje im Puchar Polski
dlatego tak mnie to boli. i tak człowiek jest głupi, więc się łudził. że te 3 punkty pozwolą nie zwiększyć straty, a teraz będzie ta kolejka i wiadomo, że Legia jest słabsza, ale z Jagą w Pucharze też dawałem nam jakieś 25% szans. i gdyby udało się wygrać w bezpośrednim meczu, to jeszcze jest bezpośredni mecz dwóch drużyn z trójki. ale niestety taki cios w twarz (kibiców, a nie gracza Motoru) mnie dobił. więc koniec tego pieprzenia, nie ma się co łudzić. chyba że w meczu z Molde. tak jak rok temu...
w wyścigu o mistrza pora zacząć kibicować Jagiellonii i Rakowowi.
ale jeszcze nie w niedzielę...
bear napisał(a):Zapowiada się piękna niedziela przed kadrą, najpierw Raków - Legia, potem Jaga - Lech, może się sporo przetasować.
a jest jeszcze Pogoń - Cracovia, który w wielu innych kolejkach byłby meczem kolejki. i inne spotkania, gdzie zagrają drużyny będące blisko w tabeli. będzie znakomita kolejka.
11.03.2025 12:28 AM
bear Online
Stały bywalec

W czwartek musi być dobrze, choć najlepiej po dogrywce Icon_razz bo wiadomo, że mam w tym prywatny interes przed niedzielą.
Choć nie wiem, czy życzyć Legii tego awansu, bo jak tu w ćwierćfinale przyjedzie Chelsea to może się zapachnieć Borussią z 2016...
11.03.2025 12:42 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości