Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Euro 2024
bear Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 4 415
Euro 2024
Siedemnasty turniej o mistrzostwo Europy w piłce nożnej mężczyzn rozpocznie się w piątek, po raz drugi w historii w Niemczech (poprzednio w 1988).
Piąty raz (i po raz piąty z rzędu) z udziałem Polski.
Po raz trzeci z udziałem 24 reprezentacji.
Jedynym debiutantem będzie Gruzja.

Założyłem ligę typerów, myślę że może być ciekawa zabawa więc zapraszam.

https://typer.goal.pl/leagues/join/24d24...e=dd36ihqw

Kod:
DD36IHQW
11.06.2024 05:10 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
deFranco Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 425
RE: Euro 2024
Obejrzę jak zawsze. Moje 11-te Euro. Jestem wkurzony, bo niestety od 24-28
będę w kamaszach śmigał gdzieś tam na poligonie i trzy dni turnieju mi przepadną,
w tym Polska-Francja. Chyba, że się uda gdzieś w koszarach obejrzeć.
A do tej pory oglądałem wszystkie mecze, bez wyjątku.

Jeden mam zarzut. Ciągle nie mogę się przyzwyczaić, że grają 24 zespoły. Dla mnie
trochę kicha, że gra pół kontynentu.
11.06.2024 05:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Online
Stały bywalec

Liczba postów: 14 866
bear napisał(a):Założyłem ligę typerów, myślę że może być ciekawa zabawa więc zapraszam.
Zarejestrowałem się jako PedroMatteo, bo tak występuję od dawna w różnych miejscach Icon_smile
I zapraszam do dołączenia, bo na razie nie ma nas tam wielu Icon_wink
11.06.2024 06:06 PM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 19 697
Facebook Last.fm
Dołączyłem.
Nigdy tu nie typowałem i zaskoczyła mnie forma typów. Icon_wink2

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"

cytat nieaktualny - szukam lepszego Icon_razz
11.06.2024 09:31 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Online
Stały bywalec

No właśnie, też się zaskoczyłem Icon_smile
Może by tak wysłać PW w tej sprawie do kilku potencjalnie zainteresowanych?
12.06.2024 08:52 AM
piotreklp3 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 3 703
Facebook Last.fm
Dołączyłem i zatypowałem.

Poniżej wyciąg z regulaminu zabawy:

Cytat:Zasady przyznawania punktów:
Organizator przyzna punkty za każdą trafną prognozę w następujący sposób:
wynik meczu 1×2: 5 punktów
obie drużyny strzelą: 3 punkty
Poniżej lub powyżej 2,5 gola: 3 punkty.

W przypadku równej liczby punktów, odsetka trafnych typowań oraz łącznej liczby typowań, wyższe miejsce w rankingu zostanie przyznane Uczestnikowi, który jako pierwszy dokonał swojego typowania (biorąc pod uwagę czas ewentualnych zmian w typach przed blokadą etapu).

Punkty będą przyznawane za regulaminowy czas meczu wynoszący 90 minut (plus czas doliczony przez arbitra), bez wliczania dogrywek i rzutów karnych. Wyniki zostaną potwierdzone zgodnie z informacjami na oficjalnych stronach rozgrywek, których te mecze dotyczą.

Uczestnicy będą klasyfikowani według następujących zasad:
1. Uczestnik z największą liczbą punktów zostanie sklasyfikowany na pierwszym miejscu;
2. W przypadku równej liczby punktów dwóch lub więcej Uczestników, wyżej sklasyfikowany zostanie Uczestnik, który w trakcie całego Typera uzyskał wyższy procent trafnych typów;
3. Jeżeli zarówno liczba punktów, jak i odsetek trafnych typowań będą równe, wyżej sklasyfikowany zostanie Uczestnik, który w całym Typerze dokonał największej liczby typowań ogółem;
4. W przypadku równej liczby punktów, odsetka trafnych typowań oraz łącznej liczby typowań, wyższe miejsce w rankingu zostanie przyznany Uczestnikowi, który jako pierwszy dokonał swojego typowania (biorąc pod uwagę czas ewentualnych zmian w typach przed blokadą etapu);
5. Jeżeli wszystkie powyższe kryteria będą równe, Uczestnik, który zajmie wyższą lokatę zostanie wybrany w drodze losowania przeprowadzonego przez Organizatora.
12.06.2024 06:01 PM
bear Offline
Stały bywalec

deFranco napisał(a):i trzy dni turnieju mi przepadną,
w tym Polska-Francja. Chyba, że się uda gdzieś w koszarach obejrzeć.
na pewno coś uda się zorganizować, a takie wspomnienia są potem najfajniejsze Icon_razz
neo01 napisał(a):Może by tak wysłać PW w tej sprawie do kilku potencjalnie zainteresowanych?
myślę, że każdy zainteresowany tematem już tu zajrzał i jeśli będzie miał ochotę i czas, to jeszcze dołączy. Mam nadzieję, że kilka osób jeszcze się znajdzie. Forma typera jest nietypowa i nie każdemu musi "leżeć", ale chyba na ten moment nic prostszego w obsłudze w sieci nie ma.
12.06.2024 11:26 PM
bear Offline
Stały bywalec

Czuję się trochę, jak przed Euro2016. Wtedy mówiłem sobie, że mam już prawie 30 lat, a to ostatni dzwonek by dorosnąć, nie jarać się bo potem będzie bolało, nie nabywać wszystkich dostępnych Skarbów Kibica, czas spoważnieć.
Ile razy można dać się nabierać, że coś dobrego może się wydarzyć.
Wtedy puściło po pierwszym meczu, teraz szybciej.
To jest cudownie nieuleczalne.
Od jutra czas zacznie płynąć w zupełnie innym rytmie.

Proponuję niezobowiązującą zabawę w wytypowanie składu Polski na mecz z Holandią (jutro Świderski i Dawidowicz mają wrócić do normalnego treningu).
Probierz po Turcji powiedział,że tym meczem niektórzy przybliżyli się do pierwszego składu, a i inni oddalili. Mam nadzieję, że w tym drugim przypadku miał na myśli Salamona ale wydaje mi się, że też Piotrowskiego.

Wchodząc w głowę jednego z 3 selekcjonerów w historii, który zacznie Euro bez przegranego meczu:
Szczęsny
Bednarek Dawidowicz Kiwior
Frankowski Slisz Moder Zalewski
Szymański Zieliński
Buksa

Pierwsi na zmianę Świderski i Urbański
13.06.2024 10:47 PM
Aro Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 5 479
Niemiecka machina na turbo obrotach zaczyna Euro.
Za to Szkoci kompletnie pogubieni.
14.06.2024 09:29 PM
Miszon Online
Stały bywalec

Liczba postów: 16 178
Trochę za szybko zrobił się letni mecz. Właściwie to chyba oba zespoły już by chciały, żeby był ostatni gwizdek.
Kolejny raz chyba wychodzi, że 24 drużyny na Euro to za dużo.
Mam nadzieję, że nasze mecze z Holandią i Francją będą bardziej emocjonujące.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&amp;num...gewidget=1]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2024 09:43 PM przez Miszon.)
14.06.2024 09:42 PM
Miszon Online
Stały bywalec

O, ledwo to napisałem, a sytuacja na kontuzję u Gundogana. Przydałoby się TKO ogłosić, jak w sportach walki Icon_wink .

14.06.2024 09:46 PM
barb42 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 025
(14.06.2024 09:42 PM)Miszon napisał(a):  Mam nadzieję, że nasze mecze z Holandią i Francją będą bardziej emocjonujące.
Narażę się, ale jak tło może być emocjonujące? Chyba będziemy mistrzami drugiego planu.
Obstawiam dziś 3:0, więc niech obie drużyny dowiozą wynik.
14.06.2024 10:02 PM
Miszon Online
Stały bywalec

No jeśli tło, to będzie jak tutaj, realnie nie ma podstaw sądzić, żeby było inaczej, ale póki sędzia nie gwizdnie, to jest szansa.

14.06.2024 10:15 PM
neo01 Online
Stały bywalec

Ja jednak mam nadzieję, że przynajmniej z Holandią będzie to w naszym przypadku lepiej wyglądać. Nie oczekuję jakichś rewelacji, ale niech zalezą Holendrom za skórę. Którychś z naszych mówił o otwartym meczu, zobaczymy.
14.06.2024 10:17 PM
Miszon Online
Stały bywalec

Jak mają odpadać, to po ładnych meczach, grać autobus i przegrać to najgorsza z możliwych opcji. Lepiej przegrać 2:5 niż 0:3.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2024 10:24 PM przez Miszon.)
14.06.2024 10:24 PM
neo01 Online
Stały bywalec

Nie sądzę, żeby był "autobus", choć to raczej logiczne, że będziemy grać z kontrataku.
14.06.2024 10:42 PM
Miszon Online
Stały bywalec

No właśnie nie wiem, czy te ostatnie 2 sparingi to była zmyłka, bo przecież z Walią był autobus, czy po prostu trener im powiedział: "a, pobawcie się grą".

14.06.2024 11:19 PM
bear Offline
Stały bywalec

Co do naszych to zastanawiam się, czy jakoś się odbije dzisiejsza "afera" z Zalewskim - w największym skrócie i najdelikatniej rzecz ujmując: jakiś podobno znany tiktoker oskarżył Nikolę o to, że przyprawił mu rogi.

Niemcy jak maszyna, Kroos 101 celnych podań na 102. A dokładnie rok temu przegrali w Warszawie i byli w dołku.

Tylko raz w historii Euro zdarzyło się, że jakiś zespół wygrał swój pierwszy mecz na turnieju różnicą więcej niż 3 goli - 20 lat temu Szwecja - Bułgaria 5:0.
14.06.2024 11:43 PM
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 35 411
Pierwszy raz w historii Euro zdarzył się mecz z czerwoną kartką, karnym i samobójem (za Polsportem).

Szkocja musi budzić się z potężnym kacem moralnym.

bear napisał(a):dokładnie rok temu przegrali w Warszawie
kompletnie tego nie pamiętam Icon_eek
15.06.2024 06:19 AM
neo01 Online
Stały bywalec

Dlaczego z kacem moralnym? Zrobili coś złego moralnie? Icon_smile
Po prostu byli słabsi, a Niemcy, wiadomo, chcieli mocno rozpocząć ten turniej i się udało.
15.06.2024 09:11 AM
Odpowiedz