Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 6 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przy muzyce o sporcie
Miszon Online
Stały bywalec

Liczba postów: 13 015
RE: Przy muzyce o sporcie
No i jest trzy Icon_smile .
Piękna akcja, brawo!
Bawią się z Norwegami jak chcą.

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
07.11.2024 11:38 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 32 338
W pierwszej połowie walczyłem ze snem, ale jawa okazała się być nie gorsza! Icon_smile
08.11.2024 12:04 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 11 443
Legię i Jagę wyprzedza tylko Chelsea Icon_smile

WOLNE MEDIA!!!
08.11.2024 12:12 AM
bear Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 3 093
[Obrazek: Screenshot-20241107-233728.jpg]

Co to jest w ogóle za widok...
Wzdrygałem się, ale świetna jest ta nowa formuła europejskich pucharów.

Nie mogłem oglądać meczu ale czytam, że Jesus Imaz zagrał tak, że po meczu o koszulkę poprosił go... Sędzia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.11.2024 12:47 AM przez bear.)
08.11.2024 12:40 AM
Miszon Online
Stały bywalec

Liczba postów: 13 015
Świetna bo mamy wyniki?

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
08.11.2024 12:46 AM
deFranco Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 442
Prawda jest taka, że rywale Legii wyjąwszy Betis byli strasznie słabi. Jagiellonia też do końca
ma samych paździerzy. Co powiedzieć o "grupie" gdzie najsilniejsza jest Kopenhaga.
To są wszystko rywale na poziomie 1/2/3 rundy niedawnych eliminacji LE i to jeszcze nierozstawieni.

Początkowo podobała mi się ta Liga Konferencji, ale jak mają tam grać kluby typu Mińsk czy inne Backi i Topole,
to się mija z celem. Nie wiem co się stało, że poziom nagle tak siadł. Przecież kiedyś w Intertoto było więcej
jakości.
Chyba chodzi o to, żeby się rozwijać i rywalizować z lepszymi, a nie jarać się seryjnym pokonywaniem ogórków.
08.11.2024 01:10 AM
bear Offline
Stały bywalec

Kopenhaga od lat regularnie grała w LM, Molde to też nie były ogórki. Może i teraz mają problemy, ale trzeba umieć je wykorzystać.

A ta formuła jest świetna, bo dużo się dzieje, wystarczy spojrzeć na tabelę Ligi Mistrzów, za chwilę naprawdę mocnym zacznie palić się w dupce, a dawniej po 3-4 kolejkach już zazwyczaj w tabelach wszystko było pozamiatane i nawet nie chciało się tego oglądać.
08.11.2024 01:14 AM
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 369
thestranglers napisał(a):W pierwszej połowie walczyłem ze snem, ale jawa okazała się być nie gorsza!
Ja też bardzo często o tej porze ucinam drzemkę, ale dziś nie było szansy.
bear napisał(a):Wzdrygałem się, ale świetna jest ta nowa formuła europejskich pucharów.
Zdecydowanie ten system szwajcarski jest lepszy od fazy grupowej, co kolejkę toczą się fantastyczne mecze szczególnie w LKE z udziałem naszych drużyn, ale w pozostałych także. Np. w pierwszej ósemce LM na razie czyli na półmetku rozgrywek są aż cztery niespodziewane ekipy i wcale nie ma gwarancji, że w drugiej połówce spotkań aż tak bardzo to się zmieni?
deFranco napisał(a):Początkowo podobała mi się ta Liga Konferencji, ale jak mają tam grać kluby typu Mińsk czy inne Backi i Topole,
to się mija z celem. Nie wiem co się stało, że poziom nagle tak siadł. Przecież kiedyś w Intertoto było więcej
jakości.
A ja się z tą opinią nie zgadzam, oglądam dużo spotkań również w LKE i wcale ten poziom nie jest taki niski, jeszcze wiosną Molde wygrywało z Legią w 1/16 bardzo pewnie. Jednak przez te pół roku polskie kluby zrobiły ogromny postęp i to widać również w tabeli Ekstraklasy, gdzie pierwsza piątka zdecydowanie wysforowała się przed resztę drużyn, nie to co było w poprzednim sezonie, gdzie był wyścig żółwi, co wykorzystała moja Jagiellonia. I chociaż styl za bardzo nie cieszył, to wynik był SUPER! Wtedy oglądałem wszystkie mecze Jagi, teraz na ligowe nie mam pakietu, ale widzę ogromny krok naprzód białostoczan, zwłaszcza w grze obronnej, bo w ataku zawsze byliśmy mocni.

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
08.11.2024 03:29 AM
Sundrajta Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 8 369
bear napisał(a):a dawniej po 3-4 kolejkach już zazwyczaj w tabelach wszystko było pozamiatane i nawet nie chciało się tego oglądać.
No tylko ja już nie pamiętam kiedy choćby Real przegrał dwa mecze w fazie grupowej? Icon_rolleyes I akurat przydarzyło im się to przy zmianie reguł gry.

"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
08.11.2024 03:31 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

Nie tak dawno przegrał, z tego co pamiętam, oni się powoli rozkręcają i zazwyczaj fazę pucharową mają piekielnie mocną.
Ale tym razem może być inaczej.

WOLNE MEDIA!!!
08.11.2024 09:56 AM
ku3a Offline
Administrator

Liczba postów: 19 366
Sundrajta napisał(a):Zdecydowanie ten system szwajcarski
nie jest to system szwajcarski, choć oczywiście ma coś z niego.
08.11.2024 12:25 PM
bear Offline
Stały bywalec

Jak podaje Wojciech Frączek, wczoraj Samuel Mraz z Motoru Lublin strzelił gola nr 50000 w Ekstraklasie.

---

Polki wygrały ćwierćfinał mundialu w Amp Futbolu z Ekwadorem 1:0, dziś o 23.30 zagrają o finał z USA - transmisja w TVP Sport, nie wiem czy w tv, na pewno w aplikacji.
Mogło Wam umknąć, a cudowny jest spot z okazji tych mistrzostw (można obejrzeć bez logowania)
https://m.facebook.com/story.php?story_f...4470558634
09.11.2024 12:13 PM
bear Offline
Stały bywalec

bear napisał(a):Polki wygrały ćwierćfinał mundialu w Amp Futbolu z Ekwadorem 1:0, dziś o 23.30 zagrają o finał z USA
niestety, odpadamy po karnych, w meczu było 0:0. W drugiej połowie dziewczyny były dużo lepsze.
Jutro gramy o brąz MŚ.
10.11.2024 01:42 AM
deFranco Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 442
No i po ptokach.
Oglądałem drugą połowę meczu z USA. Moje wnioski są takie, że gra jest szarpana,
często przerywana (to nie zarzut, tylko stwierdzenie faktu) i dlatego może to zniechęcać potencjalnych widzów.
Jak uda się ze 4-5 podań, a przede wszystkim przedostać się w okolice bramki rywala,
to nawet wygląda to ładnie.
Dziewczyny merytorycznie są przygotowane. Są próby zagrań prostopadłych, na wolne pole,
nawet na obieg. Widać, że czują Piłkę. Tylko te ograniczenia. Umysł chce, ale ciało nie zawsze nadąża.
Tak czy owak szacunek dla tych sportsmenek. Robią dobrą robotę.

Nawiasem mówiąc, cholernie ciężko strzela się karne. Bo bramka mała (5x2m) a bramkarka porusza się
na dwóch nogach. Niestety Amerykanki dobrze opanowały tą sztukę.
Czas meczu mógłby być na MŚ 2x25, a nie 2x20.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.11.2024 02:01 AM przez deFranco.)
10.11.2024 02:00 AM
bear Offline
Stały bywalec

To jest nowy i młody zespół. Jasne, że nie ma tam za dużo płynnej gry, ale te mecze ogląda się sercem a nie rozumem.
Co do karnych, to chyba zgoda. Inna rzecz, że dziewczyny strzelały po prostu źle, nie wiem na ile to była kwestia stresu a na ile obiektywnych ograniczeń, nie próbuje sobie nawet wyobrażać jak to jest.

---

Dzieje się w Białymstoku.
Przez pierwsze 15 minut nie działał system VAR. Czy w takich przypadkach mecz powinien być opóźniony? Według przepisów nie, gra się wtedy bez VARu. To nie są mądre przepisy, ale są.

Czy w czwartej minucie był rzut karny dla Rakowa? Był kontakt, ale Ameyaw dodał sporo od siebie. Czy VAR by to cofnął? Pewnie tak.

Ale my tych kabli nie przegryźliźmy.

Edit: Imaz, 1:1, 70 min.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.11.2024 05:20 PM przez bear.)
10.11.2024 05:18 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

Skończyło się 2:2, ale z tymi karnymi (pierwszym podyktowanym i tym niepodyktowanym) to spore kontrowersje.

WOLNE MEDIA!!!
10.11.2024 05:55 PM
bear Offline
Stały bywalec

No muszę się przejść.

Teraz dawaj Legia. Chyba jeszcze nigdy nie kibicowałem jej tak szczerze jak będę dziś.
Mecz może być opóźniony, bo podobno... Szymon Marciniak przez korki na autostradzie ma problem z dotarciem na stadion. Nie do wiary co się w tym kolegium sędziów o****ala.
10.11.2024 06:01 PM
Aro Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 5 130
Oj rzadko się tu udzielam, ale tym razem postanowiłem jednak odnieść się do sytuacji sprzed dosłownie kilkunastu minut.
No sorry, ta czerwień to jest minimum co spotkało Berggrena. Mam nadzieję, że komisja ligi postanowi inaczej.
10.11.2024 06:05 PM
bear Offline
Stały bywalec

Bez przesady, takie rzeczy się notorycznie zdarzają od lat, najbardziej słynie z tego Jędrzejczyk. Element gry na wybicie rywala, to zespół który wykonuje rzut karny powinien pilnować wapna, by nikt go nie rozkopał przed karnym.
Chyba, że zdarzyło się jeszcze później coś więcej bo przyznaje, że już się pogubiłem.
Ale najbardziej pogubił się sędzia, który od początku nie panował nad meczem, i niestety pan Jarosław Przybył z Kluczborka od dawna już nie dojeżdża. Problem w tym, że dalej musi sędziować takie mecze, bo dwóch po pijaku kradnie w nocy znaki drogowe a Jakubik wyleciał z powodów prywatnych a następców nie widać i fatalnie tam się dzieje.
Marciniak dojechał na stadion o 17.02, sędziowie w A-klasie muszą być na obiekcie godzinę przed meczem.
10.11.2024 06:27 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

Cały zespół sędziowski w meczu JAgi z Rakowem do wymiany. Pokazany spalony, którego nie było, potem popchnięcie Kululu i nie ma karnego, bo była chorągiewka.
To czasem nie jest teraz tak, że jeśli nie ma pewności co do spalonego, a jest akcja potencjalnie bramkowa to się wstrzymujemy? Icon_rolleyes

Lech pokazał swoją ofensywną siłę. Ale to nie dziwi, jednak mieli te parę dni więcej na przygotowania, no i własny stadion. Ale ja Legii w lidze raczej nie kibicuję Icon_wink

WOLNE MEDIA!!!
10.11.2024 08:22 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości