Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 6 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przy muzyce o sporcie
kajman Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 44 536
RE: Przy muzyce o sporcie
Większość z tych nazwisk poza top 10 mi nic nie mówi. Ale i nie wszystkie z top 10 kojarzę.
07.01.2025 08:21 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 11 765
No, Niewiadoma poza 20. to jest niezły skandal.
Też nie wiedziałem, co to za Żurek, jakoś nie kojarzę w serwisach sportowych tych mistrzostw, ale pewnie wyleciało mi to z głowy.
I widać, że pływacy mieli rzeczywiście potężne wsparcie w necie.
A te głosy nieważne, to o co chodzi właściwie?
07.01.2025 09:56 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
thestranglers Offline
Moderator

Liczba postów: 32 622
bear napisał(a):12. Szpadzistki – ze spora przewagą nad 13. miejscem
szok, że nie dali najpopularniejszej do wyboru
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.01.2025 10:27 AM przez thestranglers.)
07.01.2025 09:59 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 13 319
(07.01.2025 09:59 AM)thestranglers napisał(a):  
bear napisał(a):12. Szpadzistki – ze spora przewagą nad 13. miejscem
szok, że nie dali najpopularniejszej do wyboru
w takich sytuacjach raczej dają całość. Zresztą ja bym głodował na Klasik, miała też świetne walki indywidualne, zdaje się że przegrała z późniejszą mistrzynią po bardzo zaciętej walce.

Pływanie ewidentnie jakoś zadziałało systemowo - takie dobre wyniki po tak fatalnych igrzyskach?

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.01.2025 12:01 PM przez Miszon.)
07.01.2025 12:00 PM
bear Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 3 192
neo01 napisał(a):A te głosy nieważne, to o co chodzi właściwie?
też chciałbym to wiedzieć, ale jeśli o tym pisze dziennikarz PS...
Jeśli uda mi się gdzieś po południu złapać PS (dziś powinien być większy nakład) i będzie to wyjaśnione, to dam znać
Miszon napisał(a):Pływanie ewidentnie jakoś zadziałało systemowo - takie dobre wyniki po tak fatalnych igrzyskach?
mimo wszystko muszą tam mieć jakieś dobre fitry, bo (z wyjątkami) generalnie wyniki są sensowne, a bałem się, że silne lobby motorynkowe w roku olimpijskim rozwali plebiscyt.
W większości programów piłkarskich zrezygnowano z ankiet i sond na żywo, bo wszystkie rozpieprzali zorganizowani fanatycy Wisły Kraków.
07.01.2025 12:31 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Czy ktoś kupił ostatecznie wczoraj PS i mógłby tutaj wkleić liczbę punktów poszczególnych pozycji ze wszystkich 25 (hmm... dawniej zawsze było 30?) sportowców?

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
08.01.2025 12:47 PM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 18 655
Facebook Last.fm
ja kupiłem bez najmniejszego problemu po 17. i jeszcze zostały egzemplarze...

a wyniki są na stronie onetu.

nie wiem jak się mają punkty do głosów z PS, ze strony, sms...

Oto szczegółowe wyniki 90. Plebiscytu "PS" i Telewizji Polsat na Sportowca Roku 2024

1. Aleksandra Mirosław (wspinaczka sportowa) — 282 581 pkt
2. Natalia Bukowiecka (lekkoatletyka) — 213 571 pkt
3. Wilfredo Leon (siatkówka) — 200 834 pkt
4. Iga Świątek (tenis) — 190 549
5. Bartosz Zmarzlik — (żużel) 179 228
6. Daria Pikulik (kolarstwo) — 178 638
7. Julia Szeremeta (boks) — 171 414
8. Robert Lewandowski (piłka nożna) — 166 187
9. Klaudia Zwolińska (kajakarstwo górskie) — 155 897
10. Ksawery Masiuk (pływanie) -146 147

11. Damian Żurek (łyżwiarstwo szybkie) — 144 091
12. Aleksandra Jarecka, Alicja Klasik, Renata Knapik-Miazga, Martyna Swatowska-Wenglarczyk (szermierka) — 95 393
13. Katarzyna Wasick (pływanie) — 85 262
14. Jakub Kochanowski (siatkówka) — 59 330
15. Łukasz Kuczyński, Michał Niewiński, Felix Pigeon, Diane Sellier (short track) — 57 622
16. Ewa Pajor (piłka nożna) — 47 356
17. Aleksandra Kałucka (wspinaczka sportowa) — 46 747
18. Angelika Szymańska (judo) — 42 896
19. Ewa Swoboda (lekkoatletyka) — 42 536
20. Joanna Wołosz (siatkówka) — 41 011

21. Katarzyna Niewiadoma (kolarstwo) — 37 278
22. Jeremy Sochan (koszykówka) — 36 372
23. Jan Zieliński (tenis) — 35 438
24. Fabian Barański, Mateusz Biskup, Dominik Czaja, Mirosław Ziętarski (wioślarstwo) — 35 075
25. Wojciech Nowicki (lekkoatletyka) — 33 629

Cytat:Plebiscyt wygrała Aleksandra Mirosław — jedyna polska mistrzyni olimpijska z Paryża, która zgromadziła aż 282 581 punkty w głosowaniu czytelników "PS". Była niekwestionowaną liderką wśród tych, którzy swoje głosy oddali za pośrednictwem kuponów, a także w internecie, zaś później wzmocniła jeszcze swoją pozycję w głosowaniu SMS-owym w trakcie Gali Mistrzów Sportu.
że też nie mogą z tego zrezygnować i wymyślić inny spbsób na zarabianie kasy smsami w trakcie transmisji...

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"
08.01.2025 01:07 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Dzięki wielkie!

To jednak zaskakujące, a nawet budujące, że sms-ami jeszcze odjechała.
Ogólnie różnice na miejscach 1-5 spore, potem nieco ciaśniej, potem po 11 przepaść. Wyniki Kałuckiej i Niewiadomej DRAMATYCZNE Icon_frown .

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&amp;num...gewidget=1]
08.01.2025 01:21 PM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 18 655
Facebook Last.fm
no to podziękowałem PS na fejsie.

rozmowa z Iga na temat Tomasz Wiktorowskiego:

Cytat:Potem padło jednak pytanie o to, czy czuła już od jakiegoś czas, że potrzebuje "świeżego głosu". I odpowiedź sprawiła drugiej rakiecie świata nieco trudności.
— Cóż, nie do końca. Nasze wyniki były zbyt dobre (uśmiech). Ale też czasami nie było łatwo. Myślę, że zawsze tak jest, więc nie. To znaczy, ufałem temu procesowi. Naprawdę lubiłem pracować z Tomaszem na korcie. Ciężko odpowiedzieć na to pytanie szczerze — stwierdziła nasza rodaczka na konferencji prasowej.

Wywiad zrobiła sztuczna inteligencja? Icon_wink2
Wiem, że literówki, błędy się zdarzają, ale to była ta kropla Icon_smile2
Ja pisząc na forum mogę sobie pozwolić na błędy, chociaż może jednak nie powinienem?
Ale opiniotwórczy (Icon_lolIcon_lolIcon_lol) serwis sportowy raczej powinien mieć kadry na wyższym poziomie.

Po wiadomości sportowe będę zaglądał do tego wątku Icon_razz

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"
10.01.2025 09:46 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

No to śpieszę (no może nie śpieszę, bo to nieco stara informacja, ale że niszowa to może umknęło Icon_wink2 ):

Polskie bobsleistki, Linda Weiszewski i Klaudia Adamek, zapisały się na kartach historii, zajmując 9. miejsce w zawodach Pucharu Świata w Winterbergu w konkurencji dwójek! To najwyższy rezultat w historii polskiego bobsleja kobiet!
Tzn. formalnie kiedyś, w czasach pandemii, nasza dwójka była na 7 miejscu, ale wtedy startowało tylko 9 dwójek, a ukończyło 8, więc zdecydowanie nie była to pełna stawka, tylko takie "kadłubowe" zawody.

10.01.2025 11:14 AM
kolej_grzesiek Offline
głos niesłyszanych, głos niesłuchanych

Liczba postów: 3 625
Last.fm NK.pl YouTube
Yacy napisał(a):Wywiad zrobiła sztuczna inteligencja?
Wiem, że literówki, błędy się zdarzają, ale to była ta kropla
Ja pisząc na forum mogę sobie pozwolić na błędy, chociaż może jednak nie powinienem?
Ale opiniotwórczy () serwis sportowy raczej powinien mieć kadry na wyższym poziomie.

Tak to jest, jak się wkleja zawartość tłumaczenia z tłumacza pewnej bardzo znanej wyszukiwarki. Translator często zmienia rodzaje i zamiast dla rodzaju żeńskiego w przypadku wywiadu z osobą płci żeńskiej wpisuje odpowiednik rodzaju męskiego. Tak się dzieje w przypadku wielu języków, obsługiwanych przez ten translator. Jeżeli już się korzysta z tego rodzaju udogodnień, to rzeczony serwis powinien dokonać poprawek przed publikacją posta z wywiadem.

WORDPRESS
YOUTUBE

낼 함깨 함깨 가야만해
Nine Muses WILD

Helax navždy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.01.2025 08:58 PM przez kolej_grzesiek.)
10.01.2025 08:57 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

A po co robić poprawki? Tniemy koszty na całego! Ważne, żeby kliknięcia się zgadzały, a jak damy clickbaitowy tytuł to się będą zgadzać!
10.01.2025 09:40 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Wrzucałem na fejsa w ostatnich dniach w wersji nieco rozszerzonej, wrzucę i tutaj w wersji skróconej: moje 11 "momentów" zeszłego roku:

11. Niemalże najgorsze dla Polski IO w czasach "nowożytnych" - czyli po wojnie, gdzie Londyn zaliczam jeszcze do "wojennych" czasów, bo u nas to wtedy raczej bardziej ganiano się po lasach i tropiono AK-owców i innych przeciwników politycznych, plus wychodzono z ruiny, niż myślano o takich rozrywkach
10. ME w piłce nożnej - raczej w kontekście zawodu. Zarówno ogólnie było słabo, a dodatkowo dwie najlepsze drużyny szybko wpadły na siebie, jak też od polskiej strony. W tym ostatnim przypadku zaczęło się zaskakująco dobrze, ale skończyło zgodnie z przewidywaniami.
9. Tadej Pogačar jako trzeci kolarz w historii wygrywa w jednym sezonie Giro d'Italia, Tour de France i MŚ. A w dodatku czyni to wszystko w niesamowitym stylu, goniąc (a może nawet prześcigając?) Merckxa w jego najlepszym sezonie.
8. Katarzyna Niewiadoma ostatkiem sił broni zwycięstwa w klasyfikacji generalnej Tour de France. CZTERY SEKUNDY!!! A francuska telewizja kompromituje się, nie pokazując większości totalnie epickiego etapu niby najważniejszego kobiecego wyścigu, rozgrywanego we Francji, na żywo (bodajże ostatnie 2,5 km)
7. Diamentowa Liga w Chorzowie - czyli spełnienie marzeń, a dodatkowo w stylu, który przekroczył wszelkie oczekiwania
6. Natalia Kaczmarek bije rekord Szewińskiej
5. Przyprawiająca o zawał walka szpadzistek o brąz - co jak co, ale okoliczności wskazywały na to, że znowu będziemy mogli zwalić na polskie cierpiętnictwo, bo przecież błąd sędziego nam zabrał ten medal. Ale jednak nie zabrał!
4. Rekordy Aleksandry Mirosław okraszone na dodatek złotem olimpijskim, a na dobitkę Aleksandra Kałucka dzielnie dotrzymuje jej kroku - wspinaczka sportowa polskim sportem narodowym roku 2025? Icon_wink2
3. Szalony wyścig punktowy Darii Pikulik - czyli Daria ratuje nam wynik, a ja nie wiem co się dzieje, bo nie ogarniam tego sportu Icon_wink2
2. Łzy żalu Igi Świątek po zdobyciu brązu - czyli chyba najsmutniejszy medal olimpijski, jaki widziałem Icon_frown . Sytuacja typu "płaczesz ty, płaczę ja"
1. Walki Julii Szeremety na IO w Paryżu - czyli to jest boks! To da się oglądać! A nie jakieś mordobicie i przepychanki w ringu. Sytuacja typu: "z uśmiechem na ustach - ty i ja".

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.01.2025 12:12 PM przez Miszon.)
14.01.2025 12:09 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Wspominałem, że Kacper Gieryk miał pozytywną próbę dopingową w czasie MŚ, gdzie wykryto u niego pochodną EPO? Chyba tak.
Polak nie zdecydował się na badanie próbki B, czyli przyznał do winy (gdyby zakwestionował i wynik B był dodatni, kara byłaby większa) i dostał 3 lata dyskwalifikacji.
Przypomnę, że był uznawany za jednego z naszych zdolniejszych kolarzy młodego pokolenia...

16.01.2025 08:47 PM
bear Offline
Stały bywalec

(14.01.2025 12:09 PM)Miszon napisał(a):  Wrzucałem na fejsa w ostatnich dniach w wersji nieco rozszerzonej, wrzucę i tutaj w wersji skróconej: moje 11 "momentów" zeszłego roku:

Zainspirowany Tobą wrzucę swoich "polskich" 10 sportowych przeżytych sportowych momentów w 2024.

10. Buksa
Wyjście na prowadzenie w meczu otwarcia na Euro - nie tak mnie wychowano, nie byłem na to gotowy przez lata upokorzeń.
Przez chwilę naprawdę uwierzyłem, że to może mieć sens. Że nawet jeśli nic nie ugramy, to coś zbudujemy na przyszłość. Mam prawie 40 lat, a wciąż jestem naiwny bardziej niż dziecko.
To były chyba najdłuższe 4 minuty nadziei w moim życiu.
A potem wychowane we Włoszech i pozbawione naszych złych nawyków złote dziecko naszego futbolu, które nigdy nie dostało bury za zagranie długiej piłki w poprzek boiska szybko sprowadziło mnie na ziemię.

9. Niewiadoma
Bardziej radość z samego faktu i docenienie sukcesu, bo nie miałem okazji widzieć, jak Polka wygrywa Tour dr France, ale bardzo się cieszyłem.

8. Jaga
Awans mistrza Polski do Ligi Konferencji jest dziś obowiązkiem. Ale wydarcie w niej wygranej w ostatnich sekundach na przeklętym stadionie w Kopenhadze, po akcji do której idealnie pasował podkład z "Titanica" (co później oczywiście zrobiono) już nie. Piękne i wielkie to było.

7. Natalia
Pobicie rekordu Szewińskiej to rzecz wielka, ale potwierdzenie formy medalem na igrzyskach jest rzeczą jeszcze większą.
Poza tym zwyczajnie bardzo ją lubię, a nie o wszystkich naszych sprinterkach mogę to powiedzieć.

6. Wisła
Ile może trwać europejski sen dla pierwszoligowca? Tyle, ile będzie trzeba.
Puchar Polski wydarty z gardła Pogoni "pusta gablota" Szczecin, a potem jazda bez trzymanki w Europie.
Wyciągnięcie meczu ze Spartakiem Trnava, kilkadziesiąt serii rzutów karnych, za drugim razem bramkarz Wisły nie trafił, ale po interwencji varu powtórzył i grali dalej, by napisać swoją historię.
W ostatniej rundzie u siebie 1:6 z Brugge, niby pozamiatane, ale potrzymajcie im piwo.
W rewanżu w Belgii gonili i prawie się udało, bo liczy się sport o dobra zabawa.

5. Julia
Wstawałem na Gołotę, ale tak naprawdę nigdy nie lubiłem boksu.
A już mordobicie między kobietami... Nie mieściło mi się w żadnych życiowych kanonach poznawczych.
Aż nagle pojawiło się to roztańczone dziecię, dało mi nową perspektywę na postrzeganie tego sportu i po prostu rozwaliła mi łeb.

4. Ampfutbolistki
Oczywiście ważniejszy w tym roku jest upragniony i wymarzony awans naszej kobiecej reprezentacji na Euro, który oczywiście bardzo doceniam, ale jednak dużo mocniej w tym roku przeżywałem poczynania naszych dziewcząt na jednej nodze, bo też napisały historię

3. Szpadzistki
Co to w ogóle były za emocje...
"No dźgnij ją wreszcie"

2. Wiewiórki
Co to w ogóle jest za dyscyplina, nie da się zmrużyć oka bo jest po zabawie. Jak w ogóle można tak szybko, do góry...
Pierw Kałucka, potem Ola.
Kosmos, co one robią.
Łzy przy jedynym Mazurku miały wyjątkowy smak.

1 .Siatkarze

Półfinał z USA to był najpewniej najlepszy drużynowy mecz polskiej reprezentacji w każdymkolwiek sporcie, jaki widziałem w życiu.
To był totalny kibicowski odlot.

Jako w tej historii pasażer na gapę - absolutnie doceniam i nie zapomnę nigdy.
Czapki z głów, to był sztos.

I po czasie rozumiem, że w finale nie było już z czego depnąć, bo tam się wykrwawiliśmy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.01.2025 03:02 AM przez bear.)
17.01.2025 02:57 AM
Miszon Offline
Stały bywalec

Czyli 6 wspólnych.

17.01.2025 03:08 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

Bardzo ładna dyszka Icon_smile
Szczególnie cieszy, że siatkarze na najwyższym miejscu. Ja może aż tak wysoko bym ich nie dał, ale rzeczywiście
bear napisał(a):Półfinał z USA to był najpewniej najlepszy drużynowy mecz polskiej reprezentacji w każdymkolwiek sporcie, jaki widziałem w życiu.
coś w tym może być. Może ex aequo z Polska - Portugalia i Polska - Niemcy - w dwóch dyscyplinach Icon_wink
19.01.2025 09:47 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Polska - Niemcy to pewnie piłka ręczna. A Polska - Portugalia?

20.01.2025 12:09 AM
neo01 Offline
Stały bywalec

Oba pozostałe to oczywiście futbol.
20.01.2025 12:14 AM
bear Offline
Stały bywalec

Jeśli z Niemcami na Euro to się zgodzęIcon_wink pod względem perfekcji jednak zdecydowanie Portugalia.
Z ręcznej pierwsze do głowy przychodzą mi mecze ze Szwecją, gdzie do przerwy przegrywaliśmy bodaj 11 golami i mecz o brąz z Hiszpanią.

Swoją drogą, czytam że dziś bardzo źle się dzieje u szczypiornistów (nawet nie wiedziałem, że są teraz mistrzostwa w ręcznej i że skaczą w Zakopanem, bardzo te pociągi mi odjechały).
20.01.2025 12:35 AM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości