Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 6 Głosów - 3.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przy muzyce o sporcie
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 13 362
RE: Przy muzyce o sporcie
neo01 napisał(a):A ta Korea to też oczywiście jakiś wynik z kosmosu.
Właśnie czytam, że są faworytkami do złota Icon_surprised .

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
24.10.2024 09:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
bear Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 3 199
Info o 700 golach Lewandowskiego to przede wszystkim efekt tytanicznej pracy Wojciecha Frączka, śledziłem to jak długi czas badał ten temat i docierał do świadków meczów rezerw Znicza Pruszków w klasie okręgowej. Zdarzył się nawet jeden mecz, w którym w rezerwach Legii zagrał ze swoim przyszłym menadżerem Cezarym Kucharskim, obaj się tym faktem zdziwili i pewnie by sobie z tego pożartowali gdyby nie to, że od kilku lat komunikują się już tylko przez prawników.

Jest kilka takich list najskutecznjejszych piłkarzy w historii i one się od siebie sporo różnią. Dociekliwość i rzetelność Frączka pozwala wieczyć, że właśnie ta sporządzona przez niego jest najbliższa prawdy.
Największe kontrowersje są przy Pele i Romario, obaj podczas karier świętowali swoje tysięczne gole, bo doliczali sobie te strzelone "na plaży".
A dwóch kosmitów prawdopodobnie będzie bawić się jeszcze długo i w coraz bardziej egzotycznych miejscach, by złamać tę granicę.
Dla Roberta myślę, że top5 pozostaje realne, trzeba sobie wypracować jeszcze "zapas" nad jednym Norwegiem, który na pewno będzie go gonił.

1. Cristiano Ronaldo (POR) 925
2. Lionel Messi (ARG) 876
3. Erwin Helmchen (GER) 826
4. Jozef Bican (AUT/CZE) 805
5. Romario (BRA) 765
6. Pele (BRA) 756
7. Alf Quill (AUS) 743
8. Gerd Muller (GER) 727
9. Ferenc Puskas (HUN) 713
10. Robert Lewandowski (POL) 700

---

Obie polskie drużyny z kompletem punktów po 2 kolejkach Ligi Konferencji. Według wyliczeń statystyków przy nowym formacie rozgrywek Legia na 95% ma już pewną grę na wiosnę, Jagiellonia na 89%. Wczoraj rywale byli słabi, ale już nie tacy nas w ostatnich latach ogrywali. Miła odmiana.
Smuci tylko to, że na Jadze było bardzo daleko do kompletu na trybunach, pierwszy historyczny mecz w fazie ligowej, po sensacyjnym pokonaniu Kopenhagi. Pewnie przez klasę rywala, ale jednak chodzi się na swój klub. A może odpowiedź jest jeszcze prostsza i ci, którzy chodzą na mecze w weekend w koszulkach "dziękuję Ci Mamo i Tato że nie jestem z Warszawy" nie zdążyli w tygodniu dojechać z Warszawy.

Po 11 latach w europejskich pucharach zagrał Przemysław Tytoń. Byłbym jak wszyscy zdziwiony, że jeszcze gra w piłkę, ale kilka dni temu gdy sprawdzałem listę naszych stranieri wpadł mi w oko jako rezerwowy Twente. Dzisiaj wszedł na boisko w meczu z Lazio.
Łącznie w tej kolejce europejskich pucharów zagrało 9 polskich bramkarzy, to raczej na pewno rekord.

Łukasz Skorupski (Bologna) LM
Radosław Majecki (Monaco) LM
Przemysław Tytoń (Twente) LE
Marcin Bułka (Nice) LE
Mateusz Kochalski (Karabach) LE
Sławomir Abramowicz (Jagiellonia) LKE
Kacper Tobiasz (Legia) LKE
Bartłomiej Drągowski (Panathinaikos) LKE
Albert Posiadała (Molde) LKE

W bramce PAOK Saloniki zagrał też Dominik Kotarski, ale ma tylko chorwacki paszport.
25.10.2024 04:24 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 11 813
Co Ty, bear, wstajesz tak wcześnie, czy problemy ze snem? Icon_surprised
9 bramkarzy - coś niesamowitego, naprawdę jesteśmy w tym aspekcie światową potęgą!
25.10.2024 10:30 AM
ku3a Offline
Administrator

Liczba postów: 19 581
bear napisał(a):ci, którzy chodzą na mecze w weekend w koszulkach "dziękuję Ci Mamo i Tato że nie jestem z Warszawy" nie zdążyli w tygodniu dojechać z Warszawy
m.in. dla takich tekstów śledzę ten wątek Icon_lol
25.10.2024 12:26 PM
bear Offline
Stały bywalec

Dla sprawiedliwości - wczoraj frekwencja w Białymstoku i tak była piąta w LKE

59,742 Panathinaikos - Chelsea
45,702 Betis - FCK
18,600 Rapid - Noah
16,747 St Gallen - Fiorentina
14,021 Jagiellonia - Petrocub

neo01 napisał(a):wstajesz tak wcześnie, czy problemy ze snem?
ani jedno, ani drugie Icon_wink
Wczoraj zdarzyło mi się zapomnieć kliknąć "wyślij" przed snem i zrobiłem to dopiero po przebudzeniu.
A pora już taka, że wolę wstać na 10 minut w środku nocy by zejść do kotłowni i podtrzymać ogień niż rano marnować pół godziny na wzniecanie go.
25.10.2024 02:49 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Może uskuteczniasz sen dwufazowy, jak ludzie do połowy XVIII wieku? (swoją drogą to fascynujące i zastawiające, dlaczego po tysiącach lat nagle tak ludzkość zmieniła sposób spania)

25.10.2024 03:22 PM
bear Offline
Stały bywalec

Nie ma sensu się nad tym tutaj rozwodzić, ale raczej nie.

Choć w sumie w temacie.. Zastanawiam się, jaką taktykę przyjąć na dzisiejszą noc, nasze dziewczyny grają z Koreankami o 1 w nocy. Spróbować się położyć około 22 - bez sensu, do północy i tak nie zasnę, a potem już nie będzie się opłacało zasypiać. Więc raczej dzbanek kawy i wezmę ten mecz "na raz".
I jeszcze zmiana czasu akurat tej nocy, ciekawie wyszło.
26.10.2024 02:46 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

Pewnie, nie ma co się kłaść, obejrzyj za mnie, bo ja nie dam rady raczej.
A jeszcze dziś El Classico Icon_smile
26.10.2024 03:07 PM
santosz Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 340
no właśnie, zapowiada sią najciekawsze El Classico od lat, co oznacza, że pewnie wyjdzie jakiś paździerz
zarywać nocy dla jakichś nastolatek kopiących w piłkę na pewno nie zamierzam, w normalnych godzinach też bym raczej nie obejrzał

Karpie zjem!
26.10.2024 03:14 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Zmiana czasu pomaga, bo będzie można się wyspać jak ktoś zamierza oglądać Icon_wink . Ja na pewno nie mecz ligi hiszpańskiej, bo co mnie to obchodzi, czemu nie austriackiej czy brazylijskiej? Z kolei meczu kobiet się trochę boję, zwłaszcza że to juniorki - chyba bezpieczniej będzie się emocjonować relacją tekstową, czy wynikiem, niż obejrzeć to na własne oczy - duże ryzyko zepsucia sobie dobrego odbioru tego sukcesu (to samo byłoby przy juniorach, ale tu jeszcze bardziej).

26.10.2024 03:18 PM
bear Offline
Stały bywalec

Też się trochę bałem włączyć meczu z Brazylią, ale to naprawdę świetnie się ogląda, gra na fantazji i bez żadnej kalkulacji, chociaż dzisiaj rzeczywiście może być ciężko...

---

Zmarł Ze Carlos właśc. José Carlos de Almeida (56), wicemistrz świata z 1998 r.
Na mundialu we Francji Brazylijczyk zagrał 1 mecz, w półfinale zastąpił pauzujacego za karki Cafu.

Niedawno odszedł też Johan Neeskens, dwukrotny wicemistrz świata z 1974 i 1978.
26.10.2024 03:53 PM
deFranco Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 585
Mi tam futbol kobiecy nie straszny. Oglądam go już kawał życia (regularnie od 2001), w telewizji i na żywo.
A U-17 czasem lepiej wchodzi niż seniorki, bo to zawsze młodość i tym bardziej cieszy jak coś im się uda.
Fajne laski, jeszcze nie zblazowane. Taka Julia Woźniak to już gwiazda Mistrzostw.
A ja jeszcze specjalnie kibicuję Julii Przybył, bo jest z Lecha Poznań i mam okazję oglądać ją na żywo w lidze.
Cholernie cieszy jak widzę, że dobrze się spisuje na MŚ.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.10.2024 04:13 PM przez deFranco.)
26.10.2024 04:10 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

Miszon napisał(a):bo co mnie to obchodzi, czemu nie austriackiej czy brazylijskiej?
No chyba jest jednak pewna różnica, już nie mówiąc o tym, że w jednej z tych drużyn czołową postacią jest Polak (póki co pewnie jeszcze jeden).
Ja się fascynuję pojedynkami tych klubów praktycznie od dzieciaka (no może samym klasykiem sporo później, jak już było gdzie oglądać), więc dla mnie to jest oczywiste.
26.10.2024 04:43 PM
santosz Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 1 340
co kto lubi, ale kilka smaczków w najbliższym el classico może być, pojedynek dwu chyba rzeczywiście najlepszych obecnie Brazylijczyków, czyli Vinicius kontra Raphina (obaj z hattrickami w LM) Mbappe kontra Lewandowski, trochę zagubiony w tym sezonie Bellingham, nie do końca działający, po zakończeniu kariery przez Kroosa, środek pola Realu kontra świetnie działająca maszyna Barcy z powracającymi do składu Pedrim i Gavim, oba zespoły bez swych bramkarskich numerów jeden, też może mieć znaczenie,
na papierze zapowiada się świetne widowisko ze wskazaniem na Barcę, kwestia czy tak będzie w rzeczywistości

Karpie zjem!
26.10.2024 05:48 PM
neo01 Offline
Stały bywalec

Wynik meczu do 56. minuty: Lewy: 2 - Real: 0 Icon_biggrin
26.10.2024 10:18 PM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 18 662
Facebook Last.fm
przed meczem wykupiłem c+. chyba już było warto Icon_razz

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"
26.10.2024 10:22 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Ja oglądam na Eleven w pakiecie Polsatu - taniej, a są też mecze polskich drużyn.
No ale w C+ LM, co kogo bardziej interesuje...

Kurde, mógł być hat-trick Icon_rolleyes
26.10.2024 10:29 PM
Yacy Offline
Super Moderator

Liczba postów: 18 662
Facebook Last.fm
ja po miesiącu zrezygnuję. zobaczę wta finals i już Icon_wink2

.
KN:"Nic nie jest wieczne... może ta sytuacja też nie.
<OBY>"
26.10.2024 10:38 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Ano tak, to warto Icon_smile

No i jest 3 - tego już nie odrobią Icon_smile
26.10.2024 10:39 PM
Aro Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 5 167
U mnie tym razem padło na Eleven, ale tam komentuje Mateusz Święcicki którego bardzo lubię.
26.10.2024 10:40 PM
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości