saferłel
Paweł

Liczba postów: 21 777
|
Call it performance, call it art/I call it disaster if the tapes don't start.
|
|
| 12.04.2010 08:36 PM |
|
rado
Unregistered
|
|
| 12.04.2010 08:41 PM |
|
saferłel
Paweł

Liczba postów: 21 777
|
Naprawdę, nawet w takich momentach, szczególnie po tym jak przychodzi czas na refleksje i komentarze, ''konserwatywna prawica'' popierająca wiadomo jaką partię zawsze strzeli z czymś w tym stylu. To musi wynikać z pewnych błędnych, złych przeświadczeń; sposobu wychowania w ciężkich czasach, które ukształtowały światopogląd starszych ludzi. Już abstrahuję od przynależności politycznej, ponieważ pewien ''styl' trzeba mieć, niezależnie od tego czy ma się do głowy wbite jedynie ''Bóg, Honor, Ojczyzna'', a szeroko pojęty modernizm to zło zza miedzy.
Niestety to wszystko wychodzi w takich sytuacjach jak ta, przynajmniej tak mi się wydaje.
Zostawiam temat w spokoju, nie mam głowy do pochylenia się nad tym przypadkiem, bo nawet nie wypada. Chociaż to nie jedyny podobny komentarz.
Call it performance, call it art/I call it disaster if the tapes don't start.
|
|
| 12.04.2010 09:02 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
Ja na szczęście się od nich.. wypisałem. Serio. Nie mają mnie już w swoich kartotekach. I nadal a może jeszcze bardziej pozostaje człowiekiem wierzącym i wolnym od propagandy mściwości i obłudy.
|
|
| 12.04.2010 09:38 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
Jest krytykowany ale czy aby sam się o to nie prosił?
|
|
| 12.04.2010 10:00 PM |
|
AKT!
jegomość

Liczba postów: 26 045
|
furbul napisał(a):A mi się wydaje, że Kościół jako całość jest ostatnio za bardzo krytykowany.
Muszę się zgodzić.
Można nawet powiedzieć, że nastała swoista moda na krytykowanie kościoła i duchowieństwa. Ludzie lubią to robić i chętnie to manifestują. A najciekawsze jest, że część z nich mówi, że wierzy, ale ten kontakt z Bogiem kościół im utrudnia. A przecież jest tyle innych odłamów chrześcijaństwa (nie wspominając o innych religiach). Jeśli katolicyzm tak bardzo ich boli, to dlaczego nie zmienią wyznania?
Owszem, w kościele (jak wszędzie) zdarzają się błędy, uchybienia, nieodpowiednie osoby, ale to bardzo rozległa instytucja i nie sposób tego uniknąć. Kościół i tak przez wieki zmienił się na lepsze. Niektórzy mówią, że jest zatwardziały, nie wychodzi do ludzi, nie dostosowuje się do ich potrzeb. Ale pomyślcie sobie co było za czasów krucjat i inkwizycji - zmiany powoli, ale zachodzą i to na lepsze. Natomiast na pewno nie będą to zmiany w hołdzie najnowszym tendencjom do natychmiastowej liberalizacji wszystkiego. Przynajmniej mam nadzieję.
— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
|
|
| 12.04.2010 10:01 PM |
|
emigrant
Unregistered
|
Chodzi mi o to , że czasem pojawi się jakiś ksiądz, który pociągnie za sobą wiernych. Palnie głupotę i większość identyfikuje się z tym co mówi. Kościół ma siłę i czasem niewłaściwie to wykorzystuje. Pamiętajcie, że masami jest łatwo manipulować. I to jest w Kościele złe. Nikt nic nie robi aby takich ludzi odsunąć od spraw społecznych.
|
|
| 12.04.2010 10:25 PM |
|
rado
Unregistered
|
Dziękuję za liczne wypowiedzi.
Myślę ze czas zamknąć temat
Podsumowując powiem jedno
Rodziną i bliskim wszystkich ofiar tragicznej katastrofy lotniczej, składamy wyrazy współczucia.
Użytkownicy forum Mycharts.pl
|
|
| 13.04.2010 10:14 PM |
|