(nie ma to jak odkopywanie tematu po ponad sześciu latach...)
Ok, przed zagłębianiem w muzykę... ciężka sprawa, bo ja się muzyką interesowałem mając już siedem lat, a pierwsze notowanie 30 ton pamiętam w strzępach już z roku 1996. Ale okej, spróbujmy.
Radiowe Nutki - Najłatwiejsze ciasto w świecie
Fasolki - Zuzia lalka nieduża
Spice Girls - Wannabe (to już był ostatni okres, gdy nie byłem aż tak zagłębiony w listy przebojów)
Varius Manx - Orła cień
Big Cyc - Makumba
[jakiś cover "Czerwony jak cegła" z lat 95-96 - byłem święcie przekonany, że to były Elektryczne Gitary?!

Być może obstawiałbym wersję oryginalną, ale w teledysku był jakiś pies, czarny bodajże - to było chyba w programie Gramy! na Polsacie]
Piersi - Zośka [również w Gramy]
Garbage - Stupid Girl
Republica - Ready To Go (też końcówka tego okresu)
I Garbage, i Republicę, świadomie po raz pierwszy usłyszałem w Mini Playback Show.
Do tego cała masa piosenek z bajek: Hrabia Kaczula (chyba moja ulubiona), Muminki, Smerfy, Brygada RR (ex aequo z Kaczulą), Kacper, Mała Księżniczka, Alfred Jonatan Kwak, Wojownicze Żółwie Ninja, trochę później Animaniacy, Łebski Harry, Kacza Paczka czy Przygody Animków.
Pamiętam też - to mogła nie być już kreskówka, a właściwie duża szansa, że nie była - i też chyba niekoniecznie było tam dużo muzyki, a w polskiej wersji na pewno czytał to lektor - coś o smoku, który się przebudził. Do dzisiaj nie mogę odkryć co to było...