bear
Stały bywalec

Liczba postów: 3 395
|
RE: Piłka nożna 2025
Niestety...
W debiucie przeciwko Olimpii Olsztynek ustrzelił dublet, ale potem już pojawiał się coraz rzadziej...
Komunikat Jezioraka Iława
Z przykrością informujemy, że dzisiaj rozstajemy się z Dawidem Janczykiem.
Dawid grał u nas bez wynagrodzenia, a my jako klub zrobiliśmy wszystko, by stworzyć mu odpowiednie warunki – zapewniliśmy wsparcie, jakiego potrzebował i otoczyliśmy go opieką, by mógł wrócić do regularnego grania.
Rozumiemy zawód wielu kibiców, którzy uwierzyli w tę historię. Szanujemy też głosy tych, którzy od początku mieli wątpliwości. My jednak uważamy, że postąpiliśmy uczciwie i z pełnym zaangażowaniem.
Jest nam zwyczajnie smutno, ale nie spuszczamy głów. Skupiamy się na walce o utrzymanie w IV lidze i nadal dajemy z siebie wszystko.
Decyzja o zakończeniu współpracy została podjęta wspólnie przez zarząd i sztab trenerski.
Zarząd Jezioraka Iława
|
|
20.05.2025 04:34 PM |
|
bear
Stały bywalec

|
Przed finiszem robi się trochę jak w kampanii wyborczej przed ostateczną turą...
Mam o tyle trudno, że od meczu z Jagą nie wchodzę na Twittera, świadomie się od tego odciąłem i jest mi z tym całkiem dobrze, ale też przez to nie jestem na bieżąco.
Świetnie napisał Miszon, że w dawnych latach takie wyniki w przedostatniej kolejce nie byłyby możliwe, ale jednak naleciałości z tamtych czasów wciąż są obecne...
Trener Lecha zarzucił Rakowowi, że ten zaoferował Gieksie milion złotych za wygranie z Lechem.
Ja też mógłbym zapytać, dlaczego Korona walczyła w sobotę do ostatniej krwi o remis. Mógłbym też się cofnąć w czasie o 3 lata i powiedzieć, że "słyszałem głosy", iż Cracovii bardzo opłacało się wtedy urwać punkty Rakowowi.
Wiem, że musi się dziać, ale nie róbmy sobie tego. Kwestia mistrzostwa roztrzygnie się w sobotę na placu, nigdzie indziej.
Komentarz Bartka Nowaka:
Dzisiaj to mi wszystko jedno, kto będzie mistrzem (tego to akurat nie musiał mówić... - dopisek mój). Mam premię zależną od miejsca, które zajmę w lidze i na pewno lepiej być np. na szóstej, a nie na 12. pozycji. A oprócz miliona złotych dostałem dwie myszki, głośnik i klawiaturę. A żona ma obiecaną pracę w X-komie – w podobnym tonie wypowiada się Bartosz Nowak.
___
Lech odwołuje się od kartki Patrika Walemarka z Gieksą, za ewidentną symulkę w polu karnym. Mam nadzieję, że tu nic się nie wydarzy, bo znowu zrobi się piekło. Nie ma żadnych podstaw, by to anulować.
Kilku piłkarzy Rakowa też było w Kielcach zagrożonych absencją w ostatniej kolejce i jakoś to wytrzymali.
|
|
Wczoraj 12:11 AM |
|
Miszon
Stały bywalec

Liczba postów: 13 795
|
bear napisał(a):Trener Lecha zarzucił Rakowowi, że ten zaoferował Gieksie milion złotych za wygranie z Lechem.
No ale to jest coś zupełnie innego: nie zapłacił rywalowi, żeby przegrał z nimi, ani sędziemu, tylko zaoferował premię. A jeszcze trzeba po nią sięgnąć, to nie jest tak, że piłkarze GKSu podzielili się tą premią z piłkarzami Lecha, tami powiedzieli: dobra, specjalnie przegrywamy i trzy kluby były zadowolone: Raków, Lech i GKS (no dobra, 2 kluby i piłkarze trzech klubów  ).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 12:05 PM przez Miszon.)
|
|
Wczoraj 12:05 PM |
|
bear
Stały bywalec

|
Yacy napisał(a):nie była ironia? -
Czysta ironia, może cytując nie podkreśliłem tego w należyty sposób, ale po prostu zeźliłem się na pierwszą część wypowiedzi Bartka i mi to uleciało (a może po prostu liczyłem, że to będzie łatwe do wyłapania).
Tak, ja też generalnie i mocno kontrowersyjnie uważam, że takie "podpórki" powinny być dozwolone, ale nie są, i w polskiej piłce naznaczonej latami korupcji nigdy nie będą, i to chyba dobrze.
Plotki wypuszczane z dupy w takim momencie nigdy nie powinny stawać się głównym tematem.
Lech nie przegra tego tytułu w sobotę z Piastem Gliwice (złośliwi powiedzą, że ten też może zagrać "dla swojego województwa"), mogą go przegrać tylko sami z sobą. I chyba dobrze o tym wiedząc i dlatego teraz rozpuszczane są takie brednie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 01:07 PM przez bear.)
|
|
Wczoraj 01:06 PM |
|