neo01
Stały bywalec
Liczba postów: 10 976
|
RE: Przy muzyce o sporcie
(31.05.2022 10:56 PM)kajman napisał(a): Ja mam nadzieję, że Nadal zostanie zmiażdżony.
No i na szczęście się nie udało, wręcz przeciwnie
A Nadal to świetny, sympatyczny i bardzo lubiany w Paryżu zawodnik, no i Iga go uwielbia (ciekawe, czy kiedyś uda się z mixtem) A to, że się nadmiernie poci, jest perfekcjonistą i zapewne pedantem i w związku z tym co chwilę ociera ten pot, cóż, nie jego wina, taka jego "uroda"...
(01.06.2022 06:22 AM)kajman napisał(a): Hiszpania Hiszpanią, ale Nadala szczególnie nie lubię i na pewno dołożył dużą cegłę do nielubienia kraju.
Ciekawe, że identyczne zdanie mógłbym powiedzieć, zamieniając na "Serbię" i "Dżoko"...
A mecze po 21. powinny zostać zdelegalizowane. Tyczy się to zarówno tenisa, jak i LM, ale reklamodawcy zapewne się cieszą... Taki świat
WOLNE MEDIA!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2022 09:00 AM przez neo01.)
|
|
01.06.2022 08:55 AM |
|
Sundrajta
Stały bywalec
Liczba postów: 8 313
|
neo01 napisał(a):Ciekawe, że identyczne zdanie mógłbym powiedzieć, zamieniając na "Serbię" i "Dżoko"
A ja tam go lubię.
Jednak wczoraj było widać że siadła kondycja światowej jedynki, a Rafa wymiatał jak młody bóg.
Jeśli chodzi o późną porę, to rzeczywiście coś w tym jest, a przecież było wiadome że mecz między takimi gwiazdami spokojnie może potrwać 4 godziny.
Kiedyś spokojnie mogłem siedzieć do późna, a teraz już mam z tym lekki problem, wczoraj przy tym meczy zasypiałem wręcz chwilami...
I zauważyłem ciekawostkę, otóż wydaje mi się że Nadal bardzo się postarzał, gdy Dżoković wciąż wygląda fantastycznie. A przecież Hiszpan ma 36 lat i jest od Serba tylko o rok starszy. Podejrzewam, że być może i mimo wszystko ma bardziej wyeksploatowany organizm?
"Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury" [Frank Zappa]
|
|
01.06.2022 02:34 PM |
|
EVENo
Byda rzygoł
Liczba postów: 8 056
|
Ja nie mam nic przeciwko rozgrywaniu meczów o 21:00, ale niech to będą mecze pań, które wiadomo, że zamkną się w maks 3 godziny, a nie potencjalną pięciosetówkę
No i też niestety, znów zapomniałem o wadzie sportów takich jak tenis, czy siatkówka w usługach VOD - po samym czasie relacji można się zorientować ile było setów, więc jeśli było ich cztery, to po trzecim kończy się zabawa
Ja też Nadala kiedyś nie lubiłem, choć sam do końca nie wiem czemu. Jakoś jak tak na niego patrzyłem to mi się nie podobał No i wiadomo, kibicowałem Federerowi, więc na pełną sympatię nigdy nie mógł liczyć. Na stare lata jednak polubiłem się z nim bardziej, cieszył mnie widok radości, jaką sprawił mu ostatni Australian Open.
A o meczu Igi mogę powiedzieć tylko JAZDA
Radio Epsilon
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2022 04:44 PM przez EVENo.)
|
|
01.06.2022 04:43 PM |
|
neo01
Stały bywalec
|
I już nie skończą
Fatalna kontuzja kostki i Zverev o kulach żegna się z turniejem! Nie tak to miało wyglądać...
kajman napisał(a):Mnie się jako antypatyczny, chamski i obrażający przeciwników zawodnik.
Przyznam, że kiedyś nie śledziłem tenisa tak jak w ostatnim czasie (jeśli zdarzało mi się coś oglądać, to już prędzej był to pojedynki pań), ale przynajmniej teraz takiego zachowania na pewno u niego nie ma. Wręcz przeciwnie, słyszę, że wyraża się z szacunkiem o przeciwnikach, Iga też mówi, że jest sympatyczny, potrafi z nią zagadać, zgodził się nawet na wspólny trening, więc na pewno nie gwiazdorzy Może być jego styl bycia trochę irytujący, ale że chamski? Prędzej Dżoko raczej taki bywa... Teraz oczywiście też ładne obrazki, przytulas ze Zvierievem i widać, że na pewno nie cieszy go takie zwycięstwo...
WOLNE MEDIA!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2022 06:35 PM przez neo01.)
|
|
03.06.2022 06:30 PM |
|
neo01
Stały bywalec
|
Ja też...
Jeszcze jeden cytat mi umknął:
EVENo napisał(a):Ja nie mam nic przeciwko rozgrywaniu meczów o 21:00, ale niech to będą mecze pań, które wiadomo, że zamkną się w maks 3 godziny, a nie potencjalną pięciosetówkę
Tylko, że właśnie chodzi o to, żeby na te wieczorne sesje dawać zawodników przyciągających ludzi na trybuny i przed tv, a słyszałeś wypowiedź dyr. Mauresmo, że nie ma kogo dawać na wieczorne sesje z pojedynków pań? I się w sumie nie dziwię, bo od ćwierćfinałów tylo Iga była z pierwszej 10. rankingu. Tylko że ta wieczorna sesja, która ma się rozpoczynać o 20.30 czasem jest jeszcze później, wtedy było już po 21., no i niestety, środek tygodnia, a tu panowie grają do pierwszej, czy nawet dłużej...
Myślę, że trzeba by popracować nad układaniem terminarza, chociaż nie wiem, czy da się tu wiele zrobić, bo kortów jest ile jest, a meczów chyba coraz więcej (nie wiem od kiedy są rozgrywki osób na wózkach, ale wcześniej tego nie widziałem/nie słyszałem o tym).
WOLNE MEDIA!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.06.2022 06:53 PM przez neo01.)
|
|
03.06.2022 06:52 PM |
|