dejmieeen
Stały bywalec

Liczba postów: 1,271
|
Dejmieeen's Chart: Grudzień 2018
To, że mam ogromne zaległości w prowadzeniu listy, widać od razu. W zasadzie od początku je miałem - raz mniejsze, raz większe, ale zawsze mi towarzyszyły. Biorąc pod uwagę to, jaki tryb życia prowadzę (naprawdę intensywny), to stwierdziłem, że nie ma czasu na prowadzenie listy w trybie tygodniowym. Trzeba odsłuchiwać masę piosenek, układać je w kolejności, dodatkowo poznawać nowości, których mam na ten moment... tysiące(!). Lepszym wyjściem będzie lista miesięczna - z kilkoma aktualizacjami w międzyczasie. Nie będzie ona miała określonej liczby miejsc, jednak,ale piosenki, przynajmniej te, które uplasuję najwyżej, będą miały swoje konkretne pozycje. Ostatecznym notowaniem będzie ostatnia aktualizacja w miesiącu. Potem, na koniec roku będzie podsumowanie, wyróżniające piosenki z czołówki takiego podsumowania.
Startuję od grudnia. W związku z tym, że ostatnie notowanie DWC jest z 25.11, a ja zgrałem nowości z datą 30.11, to te listopadowe kawałki również będą brać udział w podsumowaniu. Podejrzewam, że w tygodniu pierwsza część podsumowania na pewno się pojawi - już zacząłem nad nią pracę. Tymczasem poniżej wklejam dwie plejki, z piosenkami, które przeszły przez sito wstępnej selekcji. Zachęcam do słuchania moich zaległości, sprzed pół roku
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.07.2019 09:29 PM przez dejmieeen.)
|
|
26.05.2019 10:58 PM |
|
dejmieeen
Stały bywalec

Liczba postów: 1,271
|
RE: Dejmieeen's Chart: Grudzień 2018
(06.07.2019 10:51 PM)Artur.O napisał(a): Ooo, pięknie! 
"Nothing Breaks..." aż pierwsze - nieźle.
The 1975 przesłuchałem całą płytę - nawet jeśli coś zwróciło moją uwagę, to przy ponownym odsłuchu pierwsze wrażenie gdzieś sie rozmyło.
Othę na pewno muszę odsłuchać.
Ten John Maus to nie jest z 2017 roku.
Resztę - z tych, co nie znam - muszę odsłuchać.
Miejsce pierwsze trochę na siłę - po prostu tę piosenkę często słyszałem, z resztą, w większości się dopiero osłuchuję. W każdym razie czołówka, chociaż w kolejnych aktualizacjach nie #1 
Z The 1975 mam problem, bo z jednej strony mają złote strzały (Chocolate, The Sound, Somebody Else), ale z drugiej całościowo są chyba ciężkostrawni. W tym roku nic od nich u mnie się nie pojawiło, chociaż coś tam było brane pod uwagę.
Otha poprzednia chyba lepsza trochę 
Racja! Ale skoro się już pojawił, to nie będę go usuwał, bo musiałbym to też zrobić Aldonie  i tak ten numer to trochę zapchajdziura u mnie.
|
|
07.07.2019 11:56 PM |
|