Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spotify - temat ogólny
EVENo Offline
Byda rzygoł

Liczba postów: 8 232
RE: Spotify - temat ogólny
(09.05.2025 10:07 AM)AKT! napisał(a):  w jakim sensie materiału promocyjnego? dźwiękowego, w formie notyfikacji czy w interfejsie?

Na szczęście przestało mi się zdarzać, że przy uruchomieniu aplikacji wyświetlał mi się na cały ekran nowy album Dawida Podsiadło i informacja, że koniecznie muszę go posłuchać, ale w rejonie "strony domowej" pomiędzy moimi playlistami nadal pokazuje się "sugerowany artysta" z drobną notką, że to "rekomendacja sponsorowana", czyli, że ktoś zapłacił, aby mi się to wyświetliło.

[Obrazek: 8e5b6c5dccc34.png]
09.05.2025 11:05 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
neo01 Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 12 252
Niestety, z fajnego startupu ze Spotify zrobił się wielki biznes, który nie tylko coraz bardziej bywa problematyczny dla użytkowników, ale przede wszystkim oszukuje artystów, proponując im głodowe stawki. Oczywiście ci najwięksi mają się świetnie - poza niemałymi wpływami z odtworzeń mają jeszcze, jak widzę, dodatkową promocję.

A tak przy okazji, zaintrygowała mnie ta Świnia Chytry
09.05.2025 11:43 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
EVENo Offline
Byda rzygoł

Liczba postów: 8 232
neo01 napisał(a):zaintrygowała mnie ta Świnia
Nie lubię nazwy "Nowa playlista #7", więc zawsze improwizuję. Prawdopodobnie słuchałem jakieś piosenki lub podcastu kiedy przyszło do edycji nazwy playlisty i dokładnie w tym momencie padło słowo "świnia".
09.05.2025 11:59 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
AKT! Offline
jegomość

Liczba postów: 25 388
ja się z nie spotkałem z takim oznaczeniem czegoś jako rekomendacji sponsorowanej, może mam to wyłączone; jakieś popupy czasami dostaję, ale zwykle są to rzeczy, których jakoś tam słucham, więc mi to nie przeszkadza Icon_wink

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
09.05.2025 01:04 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Cytowanie selektywne Odpowiedz cytując ten post
Miszon Offline
Stały bywalec

Liczba postów: 13 795
neo01 napisał(a):Dlatego ja korzystam z Tidala - za tą samą cenę mam lepszą jakość i brak materiałów promocyjnych.
Jak wyżej.
Minus, że tej lepszej jakości nie do końca słychać korzystając przez bluetooth, a tak zwykle słucham (samochód, słuchawki, głośnik). Za to jak odpalę na lapku w domu, grając czy pisząc - no to wtedy faktycznie słychać różnicę.
Przeszkadza mi tam jednak to, że nie da się wygenerować takich playlist dostępnych "zewnętrznie", da się je tylko w aplikacji podejrzeć, nie da się tak jak tutaj wrzucać playlist jak ze Spotify, tak jak wrzucacie na topach wykonawców (a mam kilka playlist, przykładowo całe Topy moje po kilkaset kawałków).

[Obrazek: jswidget.php?username=Miszon&num...gewidget=1]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.05.2025 01:26 PM przez Miszon.)
09.05.2025 01:11 PM
AKT! Offline
jegomość

myślę, że tidal też ma zewnętrzne widgety, podobnie jak apple music, chociaż w sumie dawno niczego takiego nie widziałem; tu na forum to kwestia doinstalowania jakiejś dodatkowej wtyczki pewnie

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
09.05.2025 02:45 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

Szukałem, nie znalazłem. Można udostępnić link do playlisty, on ucina ją do kilkudziesięciu numerów (może po zalogowaniu widać całą, nie wiem), ale normalnie w formie że linkuje do strony internetowej, bez widżetu.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.05.2025 03:04 PM przez Miszon.)
09.05.2025 03:04 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

AI twierdzi, że są, ale nie wiem czy wierzyć, a po drugie i tak niewiele z tego rozumiem Icon_razz :

Cytat:Tak, są wtyczki i rozwiązania pozwalające na wbudowanie playlist Tidal na forum. Możesz skorzystać z wtyczek do forum (np. wtyczki do popularnych systemów CMS), które umożliwiają wyświetlanie playlist Tidal, lub wykorzystać iframe, aby wkleić playlistę bezpośrednio na forum.
Szczegóły:

Wtyczki forum:
Popularne systemy CMS (np. phpBB, WordPress, JForum) często mają wtyczki lub rozszerzenia, które pozwalają na wbudowanie treści z platform muzycznych, w tym Tidal.

Iframe:
Można również użyć elementu iframe w kodzie forum, aby wyświetlić playlistę Tidal bezpośrednio na stronie. Opcja ta wymaga wiedzy o kodowaniu HTML.
TIDAL Connect:
TIDAL Connect to technologia castingu, która obsługuje rozszerzone formaty audio, w tym MQA i Dolby Atmos.
Dodawanie playlist:
Na platformie Tidal można tworzyć prywatne i publiczne playlisty, które następnie można udostępniać innym użytkownikom.
Tworzenie playlist:
Na platformie Tidal można tworzyć playlisty, dodawać do nich utwory i udostępniać je innym użytkownikom.
Zarządzanie publicznym profilem:
Można zarządzać swoim publicznym profilem na Tidal, włączając w to publiczne playlisty.

Wskazówki:

Przed wybraniem konkretnego rozwiązania, sprawdź, jakie wtyczki lub metody obsługują Twoje forum.

Jeśli używasz iframe, upewnij się, że kod iframe zawiera link do playlisty Tidal, którą chcesz wbudować.
Możesz również znaleźć informacje o wbudowywaniu treści z Tidal na stronie pomocy TIDAL lub w społecznościach użytkowników.

A jak wrzucam link:

https://tidal.com/playlist/a8b6d71e-865a...4d178eb8af

To nie jest to cała playlista (? - jak to wygląda u was, bo u mnie po prostu przełącza na moje konto i widzę wszystko i wszystko słucham).

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.05.2025 03:18 PM przez Miszon.)
09.05.2025 03:11 PM
AKT! Offline
jegomość

ja mogę przewijać bez końca i dynamicznie ładuje zawartość; przestałem przy 646 numerze Icon_razz2

— ——————
—— ——— ——————
————— ———————
————
— ————— — ——
———
09.05.2025 04:10 PM
Miszon Offline
Stały bywalec

OK, czyli działa, tylko że nie jest to w formie wtyczki, spoko. 646 numer chyba nie do końca w twym stylu Icon_wink2 .

09.05.2025 04:31 PM
Odpowiedz